Kom godt i gang
e-conomic
Kom godt igang med e-conomic

Følgende processer skal gennemføres for at kunne anvende FarPay.

Andrew Jensen avatar
Skrevet af Andrew Jensen
Opdateret over en uge siden

1. Log ind på e-conomic med din superbruger.

2. Tryk på ovenstående knap, og derefter på knappen “Tilføj app”.

Administrator adgang

Giv FarPay administrator adgang til din e-conomic aftale.

3. Tryk på tandhjulet og vælg "Alle indstillinger".

4. Vælg "Administratorer".

5. Skriv "FarPay ApS" i søgefeltet.

6. Tryk på ikonet med fluebenet.

Registrering af FI-kreditor

7. Tryk på tandhjulet og vælg "Alle indstillinger".

8. Tryk på "Rediger" under "Øvrige oplysninger".

9. Skriv jeres FI-kreditornr. i feltet, og tryk på "OK".

Opret FarPay kassekladde

10. Tryk på tandhjulet og vælg "Alle indstillinger".

11. Under "Regnskab" skal du trykke på "Kassekladder".

12. Tryk på "Ny kassekladde".

12. Opret ny kassekladde med navnet "FarPay" og tryk på "Gem".

13. Nu ses FarPay kassekladden i listen over kassekladder, så tryk nu på indstillingerne.

14. Tryk på "Posteringer", og under "Modkonto til kundeindbetaling" vælger du den modkonto som er knyttet til jeres bankkonto, og tryk på "Gem".

15. Tryk nu på "Bilagsnumre", og skriv den ønskede bilagsnummer serie. Dette skal du gøre for at sikre, at bilagsnumrene i FarPay kassekladden ikke kolliderer med bilag i dine andre kassekladder.

16. Tryk derefter på "Gem".

FarPay kassekladden er nu oprettet, og klar til at modtage indbetalingsoplysninger fra FarPay.

Husk at indlæse kontooplysningerne inde hos FarPay under "Indstillinger"

**Bemærk at trin 17-18 udføres på FarPay brugerfladen**

Konto opsætning

17. For at registrere de rigtige konti, skal du vælge "Indstillinger", og så trykke på knappen "Rediger" i sektionen "Konti"

Konto oplysningerne relaterer til FarPay kassekladden i din e-conomic aftale.

Med FarPay integrationen er der flere konti i spil:

• Konto til indbetalinger, som svarer til din bankkonto.

• Konto til betalinger, som ikke kan udlignes mod en debitor eller faktura.

• Gebyrkonto

• Konto for valutadifference.

*17.5* Her angiver du dine konti. Bemærk, at "Konto til indbetalinger" og "Konto til fejlbehandlinger" er obligatoriske.

Clearingskonto
For at kunne bogføre korrekt, har vi brug for at du angiver den modkonto i dit regnskab, som betalingerne fra dine fakturaer skal bogføres på.

Når en faktura betales via en af de valgte betalingstyper, f.eks. Betalingsservice, Leverandørservice, MobilePay eller betalingskort, udlignes fakturaen og ligeledes debitor (kunden). Dertil bogføres beløbet med en sum-postering, der kan sammenlignes med den i banken, sammen med en eller flere detail posteringer, der alle bliver bogført på den ønskede modkonto.

Valutakonto
Når der bogføres i fremmed valuta, er der to tidspunkter i spil. Kundens betalingstidspunkt og det tidspunkt beløbet er til disposition på bankkontoen. Intervallet mellem disse tidspunkter gør, at der tit er kursforskel på de to beløb, hvilket udgør en valuta difference. Denne difference kan være positiv eller negativ, og skal bogføres, for at den samlede udligning kan gå i nul.

Fejlkonto
I nogle tilfælde modtages betalinger, som ikke er baseret på de fakturaer, der er sendt til kunden gennem FarPay eller der er fejl i de data vi modtager. Dette sker f.eks. med indbetalingskort (FI), hvor kunden har indtastet forkerte oplysninger (+71 strengen). Det resulterer i en kassekladde med det indbetalte beløb og den reference som betaleren har indtastet.

e-conomic webhooks

Under "Indstillinger" i FarPay finder du Webhook boksen, som er placeret under sektionen e-conomic.

18. I boksen ser du et link. Dette link skal du kopiere ind i computerens clip-board til senere brug.

**Bemærk at trin 19-24 udføres på e-conomic brugerfladen**

Log nu på e-conomic og gør følgende:

19. Tryk på tandhjulet og vælg "Alle indstillinger".

20. Under "Udvidelser" skal du vælge "Webhooks".

21. Under "Type" skal du vælge "Faktura bogført".

22. Angiv FarPay som navnet på webhook.

23. Indsæt URL'en fra FarPay clip-boardet.

24. Tryk på knappen "Gem" for at registrere udvidelsen.

Gentag derefter den samme process for boksen "Kunde Webhook", bortset fra at her skal webhook typen være "Kunde opdateret".

**Bemærk at trin 25 udføres på FarPay brugerfladen**

FarPay faneblad i e-conomic

Opsæt FarPay faneblad i e-conomic, så du slipper for at logge ind på to systemer.

25. I boksen ser du et link. Dette link skal du kopiere ind i computerens clip-board til senere brug.

**Bemærk at de resterende trin udføres på e-conomic brugerfladen**

26. Under "Udvidelser" i e-conomic skal du vælge "Ekstra faneblade".

27. Tryk på knappen "Nyt faneblad".

28. Angiv FarPay som navnet på webhook.

29. Indsæt URL'en fra FarPay clip-boardet.

30. Tryk på knappen "Gem" for at registrere udvidelsen.

Du er nu klar til at bruge FarPay!