Integratie Lightspeed

Lees hoe je de Feedback Company plugin voor Lighspeed kan installeren.

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Feedback Company kun je gemakkelijk jouw online reputatie beheren. Simpelweg door het gebruik van Feedback Company voor jouw bedrijf kunnen klanten worden uitgenodigd om de producten en services te beoordelen. Beoordelingen worden automatisch verzameld door de Feedback Company tool en getoond op jouw website, onze reviewpagina en in de Google zoekresultaten. Dit draagt direct bij aan vertrouwen en verkoopcijfers.

Gebruik onze nieuwe functie Vragen & Antwoorden voor sneller en gemakkelijker interactief contact met jouw klanten.

Installatie

Vind de Feedback Company app in de Lightspeed App Store en druk op installeren:

Vul je Lightspeed gegevens in, geef toestemming, en ga akkoord.

En anders:

Configuratie

Dan volgt er een scherm waar je een shop kan koppelen aan je account bij Feedback Company:

Authenticatie instellingen

Voor het verbinden van jouw Feedback Company account met Lightspeed moet je gegevens invullen. Deze gegevens zijn het Client ID en Client Secret, deze kunnen beiden gevonden worden in jouw Feedback Company portaal.

Ga naar Configureren om jouw gegevens te vinden. Als de gegevens niet zichtbaar zijn neem dan contact op met helpdesk@feedbackcompany.com en wij zullen je helpen de inlog gegevens te activeren.

Het Client ID en Client Secret voer je in, in het daarvoor bestemde veld in de plugin. Daarna klik je op 'Save'. Daarop volgend kan je klikken op 'Next step' om de instellingen van de uitnodigingen af te ronden.

Uitnodiging instellingen

Er zijn op dit moment twee triggers die je kan kiezen. Wanneer een order alléén betaald is of wanneer een order in Lightspeed is betaald én is geleverd. De tekst van de uitnodiging kan je configureren in het portaal.

Uitnodiging vertraging

Het is mogelijk een vertraging in te stellen voor het versturen van een uitnodiging. Dit kan een vertraging zijn in:

• Minuten;

• Uren;

• Dagen;

• Weekdagen (maandag tot en met vrijdag).

De uitnodiging wordt direct gepland wanneer een order een gekozen status bereikt. De keuze van de vertraging heeft te maken met de verzending van de uitnodiging. Het is daarom goed om na te denken wanneer de klant het verzoek moet krijgen om een review te schrijven. Wanneer heeft de klant ook echt iets te zeggen over de bestelling?

Mocht een review niet geschreven worden kan er op voorhand een herinnering ingepland worden. Dit is een separaat template in het portaal bij Feedback Company, maar deze uitnodiging dient wel gepland te worden samen met de eerste uitnodiging.

Het is mogelijk om géén herinnering in te plannen door 'Send reminder' op 'No' te zetten.

Of juist wel een herinnering in te plannen door 'Send reminder' op 'Yes' te zetten en de gewenste vertraging in te vullen van de herinnering.

Ons systeem hanteert een minimum vertraging van 24 uur tussen de eerste uitnodiging en de herinnering. Daarom ben je beperkt in de keuze van de vertraging tot:

• Dagen;

• Weekdagen (maandag tot en met vrijdag).

Het variabel in te vullen getal van de herinnering dient ter alle tijden hoger te zijn dan de eerste uitnodiging. De inplandatum van beide uitnodigingen is gelijk en daarom dient het getal van de herinnering altijd hoger te zijn dan de eerste uitnodiging, met minimaal 24 uur er tussen.

In bovenstaand voorbeeld zal een klant een uitnodiging over 10 dagen ontvangen en de dag daarna (de 11de dag vanaf vandaag) de herinnering ontvangen.

In het geval dat een herinneringsdatum te laag is, zal de plugin dit ook aangeven:

En zal dit aangepast moeten worden om naar de volgende stap te kunnen gaan

Bedrijfsreview widgets

Er kunnen bedrijfsreviews worden weergeven op de website met één van de Feedback Company widgets.

Onder het kopje 'Widgets' is het mogelijk om één van onze vaste designs te kiezen:

• Main

• Te personaliseren door de grootte te kiezen en het aantal reviews dat de widget als preview moet tonen. Keuze: 0, 1, 2.

• Bar

• Een horizontale widget

• Sticky

• Rechts uitgelijnd en zweeft in een klein blokje op de pagina. Door deze in de footer te zetten van de website is deze altijd rechts aanwezig op elke pagina van de website.

Door shortcode [feedback_company_merchant_reviews_widget] in het thema te zetten zal de Feedback Company widget zich inladen op die plek.

LET OP: het is thema afhankelijk of de shortcode in het thema gezet kan worden en waar je deze kan zetten in het thema. Er zijn ook thema's die door de thema bouwer een Feedback Company widget kunnen inladen buiten de plugin om. Feedback Company heeft géén invloed op deze thema's wat wel en niet kan. Dit ligt bij de themabouwers.

Dat doe je zo met als voorbeeld het PERFORMANCE-template:

Plak de shortcode in een beschikbaar veld in het thema:

En klik op 'Publiceer'

Mogelijk resultaat op de website (sticky widget):

Product review widgets

Via de plugin kan je tevens product reviews mét Feedback Company verzamelen en deze te tonen bij de producten op de website.

LET OP: iedereen kan product reviews aanzetten in de plugin, maar Feedback Company dient het gebruik van deze functionaliteit te activeren in het account waar je mee koppelt. Dit is afhankelijk van je abonnement.

In de plugin kan je alleen de widget(s) activeren, maar niet het gebruik van de functionaliteit zelf. Verzamel je geen product reviews? Zet 'Enable Product Widgets' dan UIT om de website optimaal te laten functioneren.

Mocht het account waar je mee koppelt product reviews kunnen verzamelen bij Feedback Company, dan heb je de mogelijkheid om één van de drie manieren te kiezen om deze product review widgets te tonen:

• Inline

• Afhankelijk van het thema wordt de Feedback Company widget ingeladen in het thema bij het product in kwestie

• Popup

• Door op de product review sterren te klikken als bezoeker popt de Feedback Company widget naar voren op de product pagina

• Sidebar

• Door op de product review sterren te klikken als bezoeker opent aan de rechterkant de Feedback Company widget op de product pagina

Met Lightspeed is het ook mogelijk om product reviews te verzamelen. Dit houdt in dat het via hen verzameld wordt en niet via ons. Wanneer er wél met ons product reviews verzameld worden is het noodzakelijk om de product reviews via Lightspeed UIT te zetten om niet twee separate manieren te tonen van product reviews naar de bezoeker.

Dat doe je zo met als voorbeeld het PERFORMANCE-template:

En klik op 'Publiceer'

Mogelijk resultaat op de website met nog geen product reviews verzamelt:

Feedback Company product reviews worden apart van die van Lightspeed verzameld en getoond. Per thema kan het verschillen wat voor review widgets getoond worden en waar, het is daarom goed om zelf te kijken om alle review widgets die niet van Feedback Company te verwijderen uit het thema dat gebruikt wordt.

Lightspeed thema's succesvolle tests

Lightspeed kent veel verschillende thema's. Jammer genoeg is het niet mogelijk voor Feedback Company om de app voor Lightspeed om ieder bestaand thema te testen. Ter informatie is de app met de volgende thema's positief getest:

• Ignite

• Nova

• Access

• Compete

• Gibbon

• Switch

• Performance

• Voila

• RePOS

• Invision

• Croissant

• Dynamic

• Satisfy

• Proxima

Mocht het thema dat jij gebruikt niet genoemd zijn, houdt dat in dat Feedback Company deze alleen niet getest heeft met de app voor Lightspeed. De app kan nog steeds functioneren met het thema dat je gebruikt.

Als je vragen heb rondom deze functie dan kun je contact opnemen met de template ontwerper of de Feedback Company helpdesk via helpdesk@feedbackcompany.com.