Integratie Magento 2

Lees hoe je de Feedback Company plugin voor Magento 2 kan installeren.

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij doen het dringende advies om de plugin te laten installeren door een webbouwer of developer met kennis van Magento 2.

Installatie

Voor de installatie van de module moeten de volgende stappen worden uitgevoerd:

• Haal de extensie uit de Magento Marketplace of gebruik een origineel ZIP-bestand van de extensie. Pak het uit in de hoofdmap en voer de volgende opdrachten uit:

○ php bin / magento setup: upgrade

○ php bin / magento setup: di: compileren

○ php bin / magento setup: static-content: deploy -f

• Controleer of de extensie correct is geïnstalleerd.

• Schakel de extensie in en configureer deze.

Plugin

Met de Feedback Company plugin is het mogelijk om een automatische koppeling te maken met je account bij Feedback Company en zo op basis van afgeronde orders een connectie te maken om automatisch klanten uit te nodigen met het verzoek een review te schrijven naar aanleiding van hun bestelling.
De plugin kan gebruikt worden wanneer er bedrijfsreviews én product reviews verzameld worden, maar kan ook gebruikt worden om een koppeling te maken om zo alleen bedrijfsreviews te verzamelen.

Instellingen

Let op!

Sommige bedrijven hebben meerdere websites in hun Magento omgeving, maar deze maken niet altijd gebruik van Feedback Company haar dienstverlening. Binnen Magento is er altijd een "Default Config". Deze default geldt voor alle websites die hangen onder deze omgeving van Magento. Heb je daarom meerdere websites, zorg dan dat de instellingen per "Website Store" worden volbracht en niet op default niveau.

Per store view is het mogelijk om instellingen te volbrengen en aan te passen.

Zet per "Store View" de "Use Default" uit om deze separaat te koppelen met een account bij Feedback Company. Dit moet je per instelling met de hand aanpassen.

General Configuration

Door "General Configuration" op "Yes" te zetten is de plugin geactiveerd. Zolang de plugin op "No" staat zal er geen koppeling ontstaan.

Connect store with Feedback Company

Haal uit het account dat bij Feedback Company gebruikt wordt de API credentials, vul deze in onderstaande velden in. Deze credentials zijn te vinden in het portaal bij Feedback Company onder "Mijn account". Mochten deze niet beschikbaar zijn, gelieve de helpdesk te contacteren via helpdesk@feedbackcompany.com

Setup Feedback Invitations

Wanneer de status van de order overeenkomt met hetgeen dat is ingesteld in de plugin zal er een koppeling ontstaan. Het is mogelijk om van verschillende statussen gebruik te maken en vanaf daar aan te geven met hoeveel vertraging - nadat de order de ingestelde status heeft bereikt - er bij Feedback Company een uitnodiging moet worden ingepland. Op de ingestelde dag zal de uitnodiging dan verzonden worden.

Bijvoorbeeld op basis van onderstaand:

• Wanneer een order op "Complete" komt te staan dan wordt de klant in kwestie met Feedback Company gedeeld en ingepland om 7 dagen nadat de order status "Complete" heeft bereikt wordt uitgenodigd om te reviewen. Een herinnering bij geen review zal in dit scenario niet volgen.
    Dit is per Store View in te stellen.

In het portaal bij Feedback Company is historie te zijn van ingeplande uitnodigingen en zijn de templates beschikbaar die naar klanten worden verzonden. Deze zijn naar wens aan te passen.

Shop Widget

Vanuit de configuratie is het meteen mogelijk om een merchant widget aan de website toe te voegen. De "Bar Widget" wordt toegevoegd boven de header en de "Floating Widget" zweeft over elke pagina van je website.

Beide widgets zijn compleet rechts uitgelijnd en openen wanneer er overheen wordt gehoverd of op wordt geklikt (bijvoorbeeld met een bezoeker via mobiel of tablet).

Product review widget

Let op! Gebruik deze instellingen alleen wanneer er ook product reviews via Feedback Company worden verzameld

Feedback Company maakt gebruik van vaste instellingen in het template om product review widgets toe te voegen per product en de overall product pagina's. Door onderstaande instellingen beide op "Yes" te zetten en een widget naar keuze te selecteren worden widgets op de genoemde pagina's toegevoegd.

Het design van de widget is altijd gelijk, maar het tonen van de widget is instelbaar door de gebruiker.

Register-knop

Product review widgets

Wanneer product reviews eerst worden verzameld, maar er wordt op een later moment gekozen om hier geen gebruik meer van te maken (kenbaar maken bij Feedback Company) is het belangrijk om de widgets opnieuw te registreren door de "Register" knop te gebruiken. Feedback Company moet dan eerst haar instellingen wel aanpassen om product review te deactiveren. (functionaliteit beschikbaar vanaf 2.0.1. versie)

Door "Register" te gebruiken worden de widgets opnieuw geregistreerd en zullen de widgets disabled worden op de pagina's van de website. Dit geldt voor het deactiveren en het activeren van de widgets. Vergeet niet om bij zo'n wijziging de cache te legen binnen Magento.

Wanneer de widgets niet opnieuw geregistreerd worden en de product reviews worden bij Feedback Company gedeactiveerd kan het zijn dat er 404's worden veroorzaakt op de pagina's omdat de plugin automatisch de product reviews probeert aan te roepen. 404's maken de website trager, het opnieuw registeren van de widgets zal dit oplossen.

Merchant reviews widgets (widgets bedrijfsreviews)

Het is mogelijk om met de plugin ook bedrijfsreviewwidgets te plaatsen op specifieke plaatsen van de website. Ga naar "Content" "Widgets" en klik op "Add Widget". Selecteer "Merchant Reviews Widget" en het gewenst thema waar je deze wenst te tonen. Vanaf daar is het nodig een "Widget Title" mee te geven en een layout te selecteren. Hier wordt gekozen waar de widget getoond moet worden op de website

Widget Options

Mocht je de widget groter, kleiner of juist een voorproefje van reviews willen laten zien? Dit stel je allemaal in onder "Widget Options"

Vergeet niet om in de plugin de widgets te registeren via de "Register" knop en de cache te legen.