Instellingen

Wat kan ik allemaal aanpassen en hoe doe ik dat?

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Instellingen veranderen

Ga naar "Instellingen" in het portaal

Kies "Algemene Instellingen" of "Review API"

Algemene Instellingen

Onder algemene instellingen heb je de mogelijkheid om het volgende aan te passen:

• Naam
    Hoe de naam van je bedrijf en/of website naar je klanten toe wordt getoond. Moet dat zijn "VoorbeeldWinkel" of "voorbeeldWinkel". Dit kan je zelf instellen

• Notificaties
    Wie moet er allemaal een notificatie ontvangen wanneer een nieuwe review binnenkomt? En bij wat voor soort review moet zo'n bericht verzonden worden?

• E-mail notificatie bij bedrijfsreactie
    Moet de schrijver van een review op de hoogte gebracht worden wanneer je reageert op zijn of haar review?

Naam

Wanneer wij een account voor de website of een bedrijf maken dan geven wij een naam aan dit account. Wij doen dat ten alle tijde op basis van hetgeen dat wij zien op de website waar het account bij hoort, maar omdat een account ook een taal is bij ons kan het zijn dat er meerdere accounts zijn voor dezelfde website alleen in andere talen. Wij zullen dan het account maken als volgt:

• Voorbeeldwinkel DE (Duitse taal)

• Voorbeeldwinkel EN (Engelse taal)

• Voorbeeldwinkel NL (Nederlandse taal)

Zo is het zichtbaar in ons portaal met welke taal of website je bezig bent, maar deze naam is natuurlijk niet gewenst naar jouw klanten toe. Daarom is het mogelijk om deze naam zelf aan te passen:

Klik op "Gebruik een andere naam" vul de gewenst naam in en die naam wordt dan getoond en gebruikt op de volgende plekken:

• Onderwerp van de uitnodiging vanuit Feedback Company;

• Onderwerp van de verificatiemail;

• Het reviewformulier;

• De reviewpagina.

Na het wijzigen van de naam klik op Opslaan

Bovenstaand voorbeeld is gebaseerd op talen, maar de naam is aan te passen voor elke klant. Bij geen wijziging gebruiken wij de ingestelde naam die in het portaal te zien is.

Notificaties

Stel in wie een mail vanuit ons moet ontvangen wanneer één van de volgende reviews binnenkomt:

• Ontvang een notificatie als een nieuwe of herziende review wordt goedgekeurd.

• Ontvang een notificatie als een nieuwe review op on-hold wordt gezet.

Een combinatie is mogelijk om in te stellen.

Wie moet er een mail ontvangen van deze reviews? De verzendlijst stel je samen onder "Notificatie e-mailadres"

Tot 10 mailadressen zijn er toe te voegen, het is alleen mogelijk om unieke mailadressen in te vullen. Een mailadres dat meerdere malen voorkomt wordt automatisch teruggebracht naar één ontvanger.

E-mail notificatie bij bedrijfsreactie

Het is altijd mogelijk om te reageren op een review, maar de schrijver krijgt niet automatisch een melding wanneer er op een review gereageerd wordt. Deze functie is wel aan te passen door "Verstuur e-mail bij een bedrijfs-review reactie." te activeren. Wanneer dan op een review gereageerd wordt krijgt de schrijver hier bericht van.

Dit is geen communicatiemiddel. De schrijver van de review wordt puur geïnformeerd en kan vanuit hier niet de dialoog aangaan. Contact met de schrijver van de reviewer zou via een aparte mailconversatie opgezet moeten worden buiten ons systeem.

Review API

Wij zullen altijd adviseren om het verzamelen van reviews te automatiseren door klanten die een ervaring hebben opgedaan met je website of bedrijf om hen via een automatische koppeling met ons systeem uit te nodigen om een review te schrijven. Zo'n automatische koppeling stel je per account in en gebeurt via onze API. De credentials van de API vind je terug onder dit tabje in het portaal "Review API". Hier vind je ook het unieke Feedback Company ID terug (een ID per account) en de connector code, ook deze is uniek per account. Met beide ID's kunnen wij je vinden in ons systeem en zijn koppelingen mee te maken. Dat laatste ligt wel aan het platform dat wordt gebruikt en welke koppeling.