Feedback uitnodigingen instellen

Personaliseer en vestuur jouw Feedback uitnodigingen.

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Geweldig! Je gaat beginnen met het verzamelen van je eerste reviews. Om bedrijfsreviews te verzamelen is het belangrijk om jouw klanten hiervoor uit te nodigen. Dit kan op twee verschillende manieren: met een handmatige uitnodiging of met een automatische uitnodiging. Beide zullen hieronder toegelicht worden.

Handmatige verzendtool

Ten eerste is het belangrijk om de uitnodiging goed door te lezen. Komt de tone of voice van de uitnodiging overeen met die van jouw bedrijf? Je kunt gemakkelijk de tekst van de uitnodiging aanpassen en een logo toevoegen, en wanneer gewenst, een hele HTML broncode aanpassen.

Jouw logo toevoegen

Laat je klanten niet twijfelen aan de echtheid van jouw uitnodiging. Voeg jouw bedrijfslogo toe en creëer vertrouwen en brand awareness.

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Ga naar "Handmatige verzendtool", waar je vervolgens dit ziet:

3. Klik op het icon “File manager” in de werkbalk

4. Klik op “Upload file”

5. Klik op “Bestand kiezen”

6. Selecteer het gewenste logo en klik op “Open”

7. Klik op “Upload file”

8. Selecteer het logo en klik op “Insert image”

9. Plaats en positioneer het logo in de uitnodiging

10. Klik op “Tekst Opslaan”

Per februari 2021 wordt het aanbieden van een beloning (incentive) voor een review niet meer ondersteunt door Google. Google wenst geen reviews meer te ontvangen die op basis van het aanbieden van een beloning zijn verzameld, daarom het verzoek om geen beloning aan te bieden in de uitnodiging voor een review.

Personaliseer de uitnodiging

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Ga naar "Handmatige verzendtool", waar je vervolgens dit ziet:

3. Vervang de tekst “klant” met “$customername$”

4. Klik op “Tekst opslaan”

Uitnodiging bewerken

We hebben ons best gedaan om de beste tekst te plaatsen in de uitnodiging, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Daarom kun je de tekst van de uitnodigen aanpassen en personaliseren. Let op: verwijder nooit de tekst “Klik hier om deel te nemen”

Per februari 2021 wordt het aanbieden van een beloning (incentive) voor een review niet meer ondersteunt door Google. Google wenst geen reviews meer te ontvangen die op basis van het aanbieden van een beloning zijn verzameld, daarom het verzoek om geen beloning aan te bieden in de uitnodiging voor een review.

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Ga naar "Handmatige verzendtool"

3. Bewerk de uitnodigingstekst in onze bewerker of klik op “Broncode” om de HTML aan te passen

4. Klik op “Tekst opslaan”

Voeg de handtekening toe

Heb je meerdere vertegenwoordigers en wil je de mail ondertekenen met de naam van de vertegenwoordiger dan kun je gebruik maken van onze handtekening optie.

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Ga naar "Handmatige verzendtool"

3. Scrol naar beneden

4. Plaats de tekst “$name$” in de handtekening

5. Klik op “Tekst opslaan”

Voeg het e-mailadres toe

Wanneer de uitnodiging helemaal naar wens is, met de juiste tone of voice en een logo, kunnen de eerste e-mailadressen worden toegevoegd. Je kunt één e-mailadres per keer of gelijk een hele lijst toevoegen. Laten we beginnen met één e-mailadres per keer toe te voegen.

Handmatig

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Ga naar "Handmatige verzendtool" en scrol naar beneden tot je dit ziet:

3. Voeg het e-mailadres, de aanhef, handtekening en een filtercode toe

4. Klik vervolgens rechts op “Toevoegen”

5. Het e-mailadres is toegevoegd aan de verzendlijst

Upload a maillist (csv / excel)

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Ga naar "Handmatige verzendtool" en scrol naar beneden tot je dit ziet:

3. Klik op “E-mailadressen importeren”

4. Klik op “Bestand kiezen”

5. Selecteer het bestand Belangrijk! Het file formaat moet zijn: excel 97-2003

6. Klik op “Importeren”

7. Check de geïmporteerde lijst

Verstuur uitnodiging

Zoals hieronder op de afbeelding is weergegeven kan je een voorbeeld bekijken van jouw uitnodiging door te klikken op "Bekijk voorbeeld uitnodiging". De uitnodiging kan je daadwerkelijk verzenden door te klikken op "Uitnodigingen versturen".

Automatische uitnodiging product reviews

Product reviews is een premium feature van Feedback Company

De product review uitnodiging opzetten

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Klik op “Product Reviews”

3. Hier heb je de mogelijkheid de volgende velden te bewerken:

a. Onderwerp; Onderwerp van de uitnodiging

b. Intro; Introductietekst van de uitnodiging

c. Product titel; Titel van het producten blok

d. Bedrijfsreview; Tekst om de klant om een bedrijfsreview te vragen

e. Outro; Bedank tekst + handtekening

Per februari 2021 wordt het aanbieden van een beloning (incentive) voor een review niet meer ondersteunt door Google. Google wenst geen reviews meer te ontvangen die op basis van het aanbieden van een beloning zijn verzameld, daarom het verzoek om geen beloning aan te bieden in de uitnodiging voor een review.

4. Klik op “Uitnodigingen opslaan”

De product review uitnodiging opzetten

1. Ga naar de tab “Feedback invites” door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Klik op “Product Reviews”

3. Klik op “Herinnering” rechtsboven zoals weergegeven op de afbeelding hierboven

4. Vervolgens kun je de volgende velden bewerken:

a. Onderwerp; Onderwerp van de uitnodiging Intro;

b. Introductietekst van de uitnodiging

c. Product titel; Titel van het producten blok

d. Bedrijfsreview; Tekst om de klant om een bedrijfsreview te vragen

e. Outro; Bedank tekst + handtekening

Per februari 2021 wordt het aanbieden van een beloning (incentive) voor een review niet meer ondersteunt door Google. Google wenst geen reviews meer te ontvangen die op basis van het aanbieden van een beloning zijn verzameld, daarom het verzoek om geen beloning aan te bieden in de uitnodiging voor een review.

5. Klik op "Uitnodigingen opslaan"

Product Review Uitnodigingen

1. Ga naar de tab "Feedback invites" door in te loggen op jouw portal (https://feedbackcompany.com/invites)

2. Vervolgens kun je op "Product Review Uitnodigingen" klikken

3. Hier kun je zien hoeveel uitnodigingen er zijn verzonden en/of ingepland