Integratie Shopify

Opzet/beheer Shopify integratie voor automatische uitnodigingen

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een koppeling te maken tussen jouw webshop op Shopify en je account bij Feedback Company kan je dit makkelijk zelf doen door de plugin in Shopify te downloaden en, aan de hand van deze handleiding, een koppeling maken en reviews laten zien met je account bij Feedback Company.

1. Download de plugin in de Shopify store (https://apps.shopify.com/feedbackcompany)

2. Vul de API gegevens in, in de plugin die je vindt in het portaal van Feedback Company

3. Stel in wanneer er een uitnodiging verzonden moet worden

4. Heb je een of meerdere reviews verzameld? Voeg dan een widget toe vanuit de plugin

In de plugin vind je vier tabbladen. Per tabblad is het mogelijk om verschillende instellingen te doen, hieronder vind je meer uitleg over elke pagina, waar de pagina voor is bedoeld en wat de mogelijkheden zijn.

Authentication

Onder Authentication is het mogelijk om een koppeling te leggen met jouw Shopify store en het account bij Feedback Company. Per account stellen wij API credentials beschikbaar. Door deze Client ID en Client Secret in te vullen in de plugin kan Shopify met je account bij Feedback Company praten en de opdracht geven een uitnodiging in te plannen die na een aantal dagen/minuten/weken/maanden verzonden zal worden.

Tevens worden deze credentials gebruikt om eventuele widgets te tonen die zijn geïmplementeerd.

Waar vind ik de API gegevens?

Log in in het portaal van Feedback Company, selecteer het juiste account (wanneer er meerdere zijn) waar je mee wilt koppelen en pak de de juiste API gegevens erbij

Invitation settings

Op basis van (op dit moment) de trigger "Paid Orders" zullen klanten die een bestelling hebben geplaatst, en hun order komt op Fulfilled te staan, een uitnodiging ontvangen vanuit het account van Feedback Company met het verzoek een review te schrijven.

Aan de hand van de "Delay unit" stel je de unit in van de vertraging. Mogelijke opties:

Onder "Delay amount" stel je de eenheid in van de eerder gekozen "unit".

Het verzenden van een herinnering (reminder) is optioneel. Deze optie verzend nogmaals een verzoek om een review te schrijven wanneer er bij de eerste uitnodiging geen review geschreven wordt. Ook bij deze mail is het mogelijk om zelf de vertraging in te stellen.

LET WEL: het is niet mogelijk om een reminder in te stellen dat deze voor de eerste uitnodiging valt. De herinnering dient altijd na de eerste uitnodiging te worden verzonden en te worden ingesteld.

Het beheer van de mails is niet gewijzigd, dit vindt nog steeds plaats in het portaal van Feedback Company.

Widgets

Voordat het mogelijk is om widgets toe te voegen aan de website, is het verplicht om de volgende instelling AAN te zetten. Er dient toestemming gegeven te worden dat wij de scripts of het script van een widget mogen en kunnen toevoegen aan het thema.

Blauw betekent AAN of ACTIEF

Company reviews:

Vanuit de plugin is het mogelijk om bedrijfsreview (Company reviews) widget toe te voegen aan je webshop. Het is ook mogelijk om de embedcode(s) vanuit het portaal te (blijven) gebruiken. Eventuele nieuwe designs en opties van bedrijfsreview widgets vind je altijd terug in het portaal.

Hoe werkt de shortcode?

Selecteer een type widget dat je zou willen laten zien op je website, de designs zijn als volgt:

en kopieer de short code: [feedback_company_merchant_reviews_widget]

Bewerk vervolgens het thema door deze shortcode op een plek toe te voegen waar je deze wilt laten zien.

Geen shortcode:

Bewerk optie:

Klik op "Save"

Na het toevoegen van de shortcode:

Op het moment dat er een ander type wordt gekozen in de plugin, dan zullen alle shortcodes die geplaatst zijn wijzigen naar dit type. Het is dan ook maar mogelijk om één widget type per shortcode te gebruiken, maar de shortcode is wel op meerdere plaatsen te gebruiken.

Wij adviseren om een bedrijfsreview widget in header en/of footer te plaatsen om deze op elke pagina ook aanwezig te hebben en de snelheid van de website zo optimaal mogelijk te houden.

Product reviews

Mochten er niet alleen bedrijfsreviews verzameld worden, maar ook product reviews verzameld worden dan is het mogelijk om vanuit de plugin de widgets van deze product reviews toe te voegen aan de product pagina's. Maar hoe werkt dat?

1. Mochten er nog géén product reviews verzameld worden met Feedback Company neem dan contact met ons op om naar de mogelijkheden te kijken en dit te activeren

2. Wanneer er wel product reviews verzameld worden:
    Enable Product Extended Widget en kies één van onze product review widget opties:

Alle designs zijn gelijk aan elkaar, maar de ene widget toont zich op een andere manier dan de ander.

Inline: deze voegt zich (vaak onderaan) de pagina toe aan je website. Dient bepaald te worden, zie onderstaand
    Popup: door op de product review widget sterren te klikken komt er een popup in beeld waar de product reviews gelezen en geschreven kunnen worden
    Sidebar: door op de product review widget sterren te klikken schuift de widget aan de rechterkant het scherm van de bezoeker binnen waar de product reviews gelezen kunnen worden

Vanaf het bewerken van een product pagina is het dan mogelijk om de product review widgets ook toe te voegen aan de producten.
Er zijn twee widgets die dienen te worden toegevoegd om de product reviews compleet te tonen. (VERPLICHT)

1. Product Widget (gemiddeld aantal sterren dat is verzameld)

2. Extended Product Widget (toont zich door op Product Widget te klikken en bevat de tekst van elke product review)
    Ze zijn los toe te voegen, maar zijn beide nodig om toe te voegen

Wanneer beide zijn toegevoegd is het nog mogelijk om een plek op de product pagina te kiezen door het block simpelweg te slepen in het menu naar waar gewenst:

Door deze te plaatsen op een plek in het linkermenu wordt de locatie bepaald en is het resultaat direct te zien in het voorbeeld rechts:

Wanneer tevreden, klik op "Save", dan worden de wijzigingen opgeslagen en direct doorgevoerd naar de website.

De Extended Product Widget hoeft geen plek toegewezen te worden bij de volgende gekozen types:

• Sidebar

• Popup

Deze widgets reageren wanneer de website bezoeker om de Product Widget sterren klikt. Wanneer er gekozen wordt voor een Inline widget is het wel nodig om de locatie van deze widget te bepalen. Dit werkt hetzelfde als met de Product Widget.

Het is niet nodig om op elke product pagina bovenstaande instellingen te doen. Wanneer de product review widgets zijn toegevoegd, is dit van toepassing op elke product pagina die op de website aanwezig is.

Wanneer de samenwerking met Feedback Company stopt of het gebruik van onze product review module wordt gestaakt is het wel gewenst om geplaatste attributen vanuit de plugin weer te verwijderen om de website niet te vertragen.

Logs

De logs pagina registreert de communicatie tussen jouw website en Feedback Company wat betreft de visuele elementen op de website. Mocht er daarom iets niet tonen dan is het raadzaam om de logs te raadplegen. Tevens kan het zijn dat Feedback Company verzoeken doet wat er in de logs te zien is.