FAQ

Veelgestelde vragen

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

FAQ

1. Ik kan niet inloggen.

Met stip op één de vraag “Ik kan niet inloggen”. In principe is het mogelijk om het wachtwoord zelf te resetten met de “ik ben mijn wachtwoord vergeten/kwijt”-functionaliteit bij het inlogscherm. Dit werkt alleen als je je gebruikersnaam en e-mailadres dat gekoppeld is aan de gebruikersnaam kent.

Mocht dat niet lukken dan kan je het beste een mail sturen naar service@tevreden.nl. Het resetten van een wachtwoord moet namelijk altijd aangevraagd worden per mail.

2. Niet alles wordt verstuurd, hoe kan dit? / Klanten geven aan geen mail te hebben gehad

De belangrijkste redenen zijn dat er een fout zit in het e-mailadres of de kolomnamen in de upload van respondentgegevens. Een ander voorkomende reden is dat respondenten zich hebben afgemeld voor het ontvangen van e-mails. Dit is een verplichting om bij te houden en als een respondent zich afmeld voor een onderzoek, dan mogen we de respondent dus ook niet meer benaderen.

3. Waarom staan mijn reviews er niet bij?

Alle reviews die geschreven worden, controleren we op basis van de richtlijnen zoals gepubliceerd. Kort door de bocht komt het er op neer dat er reviews geen scheldwoorden, direct herleidbare persoonsgegevens of reclame mogen bevatten wil een review gepubliceerd worden. Uiteraard is het wel zo dat alle reacties ongeacht gepubliceerd of niet, wel beschikbaar zijn in het dashboard.

Omdat we heel veel reacties moeten controleren, streven we er naar om altijd binnen 24 uur de reviews te hebben beoordeeld en gemarkeerd voor publicatie. Er zit dus een vertraging in tussen het invullen van de vragenlijst en het tonen van de review online.

4. Kun jij kijken of die persoon heeft gereageerd?

Nee, tenzij het onderzoek niet anoniem uitgevoerd wordt.

5. Waar kan ik die of die rapportage vinden?

In het dashboard zijn meerdere plaatsen waar rapportages gemaakt kunnen worden. Meestal ben je op zoek naar de rapportage in PDF vorm. Deze is te vinden onder “Uitnodigingen/Downloads” en dan specifiek links onder bij “Onderzoeken Analyseren”. Zie ook de downloads pagina.

6. Wat moet er in de kolomtitels van mijn Excel staan?

Dat is onderzoekspecifiek. Er is altijd een voorbeeld Excel beschikbaar waarin de minimaal benodigde kolomtitels en gegevens als voorbeeld staan. Kolomtitels zijn belangrijk om gelijk te houden aan het voorbeeld, anders werkt de upload niet altijd.

7. Ik kan de vragenlijst niet openen

Dit is over het algemeen een browser probleem. Zeer waarschijnlijk maak je gebruik van een verouderde browser. We ondersteunen de laatste 3 major versies van gangbare browsers, dus bijvoorbeeld IE Edge, 11 en 10.

8. Ik kan de vragenlijst niet versturen

Hierop zijn meerdere antwoorden mogelijk, maar veel voorkomend zijn:

• Browser verouderd; zie antwoord op vraag 7

• Kolomtitels komen niet overeen met de template excel; zie antwoord op vraag 6

• E-mailadressen kloppen niet

9. Ik kan niet naar de volgende pagina, de knop werkt niet

Dit komt incidenteel voor. De verstuur en volgende knoppen in de vragenlijst maken gebruik van JavaScript. In sommige gevallen heeft de respondent JavaScript uitgeschakeld. Dan werkt dit niet. Oplossing is over het algemeen het gebruiken van een andere browser zoals Chrome of Firefox.

10. Ik kan geen nieuwe wachtwoord aanmaken via de website

Dan klopt de combinatie van gebruikersnaam en e-mailadres niet. Althans zoals bij ons geregistreerd. Stuur een mail naar service@tevreden.nl en we helpen je verder.

11. Waarom zie ik verschillen in aantallen tussen het dashboard en de API?
Soms kan het zo zijn dat er verschillen optreden tussen wat je in het portal/dashboard ziet en de API. Deze verschillen zijn vaak te verklaren aan het modereren van reacties. De API publiceert alleen reacties die door de redactie van Tevreden.nl zijn goedgekeurd. Als de reacties nog niet gekeurd zijn, zie je deze wel in je dashboard terug maar niet in de API. Het keuren en tonen van deze reacties kan soms 1-2 werkdagen duren.