Met Feedback Company kun je gemakkelijk jouw online reputatie beheren. Simpelweg door het gebruik van Feedback Company voor jouw bedrijf kunnen klanten worden uitgenodigd om de producten en services te beoordelen. Beoordelingen worden automatisch verzameld door de Feedback Company tool en getoond op de website, onze reviewpagina's en in de Google zoekresultaten. Dit draagt direct bij aan vertrouwen en verkoopcijfers.

Waar is de plugin voor bedoeld?

Deze plugin is te gebruiken om via een automatische koppeling klanten uit te nodigen om een review te schrijven. Dit kan zijn over de producten die zijn aangekocht (product reviews), maar ook over het bedrijf (bedrijfsreviews).

Het is dan makkelijk om widgets op de website te plaatsen om zo de reviews te laten zien. Deze widgets worden gegenereerd door de API keys die in de plugin kunnen worden ingevuld.

Installatie

Vind de Feedback Company plugin in de Shopware Plugin Manager en druk op Install

(bekijk voor installatie met welke versie van Shopware de plugin compatible is)

https://store.shopware.com/feedb18242524017f/feedback-company.html

Configuratie

Om een koppeling te maken tussen Shopware en Feedback Company is het nodig om de API gegevens per account uit het portaal van Feedback Company te halen en deze te plaatsen in de Shopware omgeving. Deze gegevens bevatten de Client ID en Client Secret, deze kunnen beide gevonden worden in het customer portal onder "Mijn account".

https://portal.feedbackcompany.com/account/

Kopieer de codes en vul deze in op de configuratie pagina in Shopware.
De code moet 32 karakters lang zijn.

Klik na het invullen van de informatie op 'Check API access' om te testen of de connectie werkt.

Instellen van automatisch uitnodigen

Bij het configureren van de automatische koppeling om zo automatisch uitnodigingen te versturen is zelf in te stellen. Het is dan van belang om de vertraging juist in te stellen (X aantal dagen na inplannen uitnodiging verzenden) maar om ook de order status juist te configureren. Wanneer de status van de orders in de plugin en de status van de order in Shopware overeenkomt dan zal de uitnodiging via de API worden ingepland in het account bij Feedback Company en worden verzonden op deze ingeplande datum.

Het aanpassen van het template dat verzonden wordt gebeurt in het account bij Feedback Company.

Het is mogelijk een vertraging in te stellen voor het versturen van een uitnodiging. Het kan een vertraging geven in uren of dagen. Voor fysieke producten raden wij aan om een vertraging van dagen in te stellen. Een vertraging van 5 tot 7 dagen is de standaard.

Het is ook mogelijk om een reminder instellen voor de uitnodiging. Een reminder houdt in dat wanneer er geen review wordt geschreven er na een X aantal dagen een apart herinneringstemplate wordt gestuurd naar de klant met het verzoek toch nog een review te schrijven. Dit template is apart te beheren bij Feedback Company.
Het getal dient altijd hoger te zijn dan de eerste uitnodiging (Delay amount).

Bijvoorbeeld:

Als de Delay amount op 3 dagen staat en het is gewenst om na 2 dagen bij geen review een reminder te versturen dan wordt de Reminder delay amount 5. 3 dagen + 2 dagen is dan 5.

Vul in het veld 0 in om de reminder niet te gebruiken.

Statussen Nederlands en Engels

De plugin is gemaakt in het Engels voor internationaal gebruik, de orderstatussen zijn in jouw Shopware omgeving anders dan in de plugin wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Nederlandse versie. Wat welke status in het Nederlands betekent in het Engels is hieronder terug te zien:

Status Engels

Status Nederlands

open

Open

in_process

In verwerking (wacht)

completed

Volledig afgesloten

partially_completed

Gedeeltelijk afgesloten

cancelled

Geannuleerd / geweigerd

ready_for_delivery

Gereed om te leveren

partially_delivered

Gedeeltelijk geleverd

completely_delivered

Volledig afgeleverd

clarification_required

Verklaring vereist

Widget locations - Bedrijfs review widgets

Er kunnen ook bedrijfsreviews worden weergeven met een van Feedback Company's Trust widgets. Je kan met de volgende instellingen kiezen welke widgets getoond worden en waar deze zijn te zien op de website.

Widget locations - Product review widget

Wanneer je Product Reviews verzamelt met Feedback Company kan je gemakkelijk verzamelde product reviews tonen op de product pagina's.

Met de onderstaande instellingen kan je kiezen welke soort product review widget er getoond mag worden:

Mocht het niet lukken om een widget op de website te krijgen, leeg dan de gehele cache van Shopware of contacteer Feedback Company via helpdesk@feedbackcompany.com

Cronjobs

Automatisch worden de nodige cronjobs aangemaakt wanneer de plugin geïnstalleerd wordt. Het is wel mogelijk dat deze cronjobs uitvallen wanneer er een fout naar voren komt. Deze fout kan voorkomen vanuit een order, dat er (bijvoorbeeld) geen mailadres beschikbaar is, maar het kan ook zijn dat het niet lukt een widget te plaatsen. Bij deze het advies om de cronjobs bij installatie aan te passen om de koppeling niet te verliezen.

Waar vind ik de Cronjobs?

Login in Shopware, ga naar "Basisinstellingen". Linksboven kan je dan zoeken op "cronjob"

Klik op Cronjobs

Binnen deze map zoek je dan naar de volgende met zoekwoorden: "Feedback Company" of "fbc"

Per cronjob dien je via het potloodje de instellingen aan te passen door het aan te passen naar onderstaand:

De job dient op "Actief" te staan en het "Uitschakelen op fout" kan uitgezet worden.