All CollectionsHet FiveX portaal
Alles over de verschillende kosten voor import |
Updated over a week ago

Invullen juiste kosten.

Purchase price = Totale kosten voor het product

Alle kosten die komen kijken om het product hier op de schappen te krijgen
[Inkoop + shipping naar fulfilment(als de producten in het buitenland geproduceerd worden) + verpakking]

Shipping cost = label kosten om pakket naar de klant te krijgen

Voor LVB en FBA worden deze kosten automatisch opgehaald

Eigen verzending = zelf invullen

[shipping label cost]

Pick&Pack cost = kosten logistiek afhandeling fulfillment

Voor LVB en FBA worden deze kosten automatisch opgehaald

-> Eigen fulfillment = zelf invullen
-> Het systeem herkent of de order via LVB of FBA loopt en maakt op die manier

onderscheid welke kosten gepakt moeten worden.
โ€‹

Return cost = Extra kosten voor een retour

De kosten voor logistiek worden automatisch als retourkosten gerekend.

Als 50% van de producten onverkoopbare voorraad opleveren dan kun je bij return cost 50% van de kostprijs invullen. Deze kosten worden vervolgens in rekening gebracht wanneer er een product geretourneerd wordt.

Extra cost % = Als er variabele extra kosten zijn.

In sommige gevallen wordt er een percentage gerekend over de omzet die om welke reden dan ook als extra kosten beschouwd kan worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld 2 invullen dan wordt automatisch 2% van de omzet gerekend als extra kosten in de berekening.

Extra cost = Kosten die buiten de bovenstaande kopjes vallen

Voorbeelden hiervan kunnen zijn. Een extra flyer die meegegeven word. Extra gift, speciale verzenddoos. Dit is een vaste extra kosten die meegerekend wordt bij een verkoop.

Commission cost = commissie kosten

Deze kosten worden automatisch opgehaald vanuit de API voor alle marketplaces. Invullen is niet noodzakelijk.