Servicecenter
Alde Värmesystem
Hur mycket varmvatten kan jag få ut?

Alde Compact 3000, 3010 och 3020 HE

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Alde Compact 3010/3020 har en varmvattenberedare med en volym på ca 8,5 liter varmt vatten vid >50 °C. Då det varma vattnet blandas med kallt vatten (ca 10 °C) till normal användartemperatur ca 38 °C, blir det ca 12 liter varmvatten var 30 minut.

Ju kallare vatten desto längre tid tar det att värma upp. Om 230 V elpatron används istället för gas för att värma upp beredaren, minskar kapaciteten något. Funktionen ”extra varmvatten” på den digitala manöverpanelen till Compact 3010/3020 höjer vattentemperaturen till > 65 °C under 30 minuter. Detta innebär ≈ 15 liter uppvärmt vatten, blandat och klart.