Veiligheid
Bloom voor slachtoffers van seksueel geweld: een online ondersteuningsprogramma voor trauma
Bloom voor slachtoffers van seksueel geweld: een online ondersteuningsprogramma voor trauma
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Fruitz werkt samen met Chayn om Bloom aan te bieden, een gratis online programma voor traumaverwerking voor overlevenden in onze gemeenschap.

Bloom is een gratis, webgebaseerde ondersteuningsdienst. Het is bedoeld voor iedereen die te maken heeft gehad met seksuele intimidatie, aanranding, misbruik of geweld in hun intieme relaties of die gewoon op zoek is naar voorlichting over het creëren van gezonde relaties.

Het programma bevat een bibliotheek met zelfbegeleide cursussen en andere bronnen die zijn gemaakt door overlevenden en traumagestuurde therapeuten. Bloom bevat een 1:1 webchatfunctie met het Chayn-team om leerervaringen uit cursussen te bespreken. Het programma bevat ook de optie om je aan te melden voor "Notes from Bloom" om twee keer per week positieve bevestigings WhatsApp-berichten te ontvangen over onderwerpen in de cursussen.

Met cursussen over Dating, Grenzen & Relaties; Herstel van Seksueel Trauma en Maatschappij; Patriarchaat &; Seksueel Trauma, biedt Bloom handvatten en begeleiding voor het omgaan met traumatische gebeurtenissen. Het programma bestaat uit leren, reflecteren en het verwerken van ervaringen in een veilige en versterkende ruimte. Het aangepaste cursusprogramma is grotendeels gebaseerd op de feedback die we hebben ontvangen van overlevenden binnen onze gemeenschap, en het blijft zich ontwikkelen op basis van de feedback die we regelmatig verzamelen.

Bloom is gemaakt door Chayn, een wereldwijde non-profit die wordt gerund door overlevenden en bondgenoten van over de hele wereld die bronnen creëren om overlevenden van gendergerelateerd geweld te informeren en te ondersteunen bij hun genezing. Chayn creëert open-source online bronnen en diensten voor overlevenden van misbruik die trauma-geïnformeerd, intersectioneel, meertalig en feministisch zijn, waaronder het Bloom programma. Door middel van technologie helpt Chayn overlevenden van gendergerelateerd geweld misbruik te identificeren, te herstellen van trauma's en een bevredigend leven te leiden.

Als u toegang wilt krijgen tot Bloom, kunt u zich hier aanmelden. Om privacy en veiligheid te garanderen, is elke account die is aangemaakt op Bloom anoniem en worden uw gegevens nooit gekoppeld aan uw Fruitz-account.

Bij Fruitz willen we ons deel doen om overlevenden van seksueel geweld en misbruik te ondersteunen, en we moedigen onze leden aan om veiligheidskwesties te melden via de app of het online contactformulier. Ons toegewijde veiligheidsteam zal alle zorgen bekijken en indien nodig actie ondernemen en kan indien nodig extra ondersteuning bieden.