For at oprette et nyt projekt skal du klikke “Tilføj Nyt Projekt” som du finder på projektoversigten.

Det første skridt er at navngive projektet og evt. tilføje et projektbillede (valgfrit).

Du kan oprette et projekt på 3 måder:

1. Importer en tidsplan
  2. Brug en skabelon
  3. Opret en tidsplan

Importer en tidsplan

Du kan importere en allerede eksisterende tidsplan. Vi understøtter følgende formater:

• Microsoft Project (både .mpp og .xml)
  • Asta PowerProject
  • Primavera
  • CSV / Excel

For at lære mere om importering af en tidsplan, så læs denne artikel.

Brug en skabelon

Du kan vælge et eksisterende Geniebelt-projekt, (hvis du er inviteret ind på det) og bruge det som skabelon.

Vælg projektet og den startdato du ønsker projektet skal have.

Derefter oprettes et nyt projekt med den nøjagtige struktur som det valgte projekt. Vi kopierer aktiviteternes navne, grupper, varigheder og afhængigheder.

Opret et projekt fra bunden

Du kan oprette dit eget projekt med alle de aktiviteter, milepæle og grupper, du har brug for.

• For at lave nye aktiviteter, milepæle eller grupper skal du klikke på hammer-ikonet på værktøjslinjen.
  • Hvis du vil redigere detaljerne på aktiviteterne, milepæle og grupper, skal du blot klikke på dem, hvorefter et sidepanel til højre vil åbnes og vise detaljerne. Klik på blyant-ikonet for at redigere.
  • For at opdatere gruppestrukturen og ændre på aktiviteternes position lodret, skal du åbne venstre sidepanel. Brug prik-ikonet yderst til venstre til at trække aktiviteterne / grupperne op og ned samt ind og ud af grupper / undergrupper. Vær opmærksom på den smalle mørke linje, der indikerer om aktiviteten går ind / ud af en gruppe.
  • I gantt-diagrammet kan du redigere start/slutdato for en aktivitet ved at flytte musen over den, klikke på et af de nederste sæt ikoner og trække aktiviteten.
  • Med det øverste sæt ikoner kan du oprette afhængigheder.
  • Ved at klikke på afhængighedslinjen åbner et sidepanel i højre side, som giver dig mulighed for at redigere afhængigheden.
  • For at kontrollere, om planlægningstypen på afhængigheden er manuel eller automatisk, skal du vælge den efterfølgende aktivitet og kigge på aktivitetens indstillinger.

Formen på aktiviteten er også anderledes, hvis der er tilkoblet en automatisk afhængighed på (kan ses på den lille spids i starten og enden af boksen).