Goava Discover
Guides
Goava Discover & Goava Sök
Daniel Segerström avatar
Skrivet av Daniel Segerström
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

INLEDNING

I denna artikel kommer vi ge dig en större kunskap och förståelse om Goava Discover och dess funktionalitet.

Vi kommer börja med att gå igenom hur Goava Discover via enbart ett knapptryck kan räkna ut ert bolags Customer Profile, eller TAM (Total Addressable Market).

Därefter kommer vi lära dig hur Filter fungerar och hur dessa kan appliceras i skarpa och specifika sökningar.

När du sedan har fått en förståelse om hur Goava Discover räknar ut ert bolags Customer Profile och hur Filter fungerar ska vi sedan gå igenom hur du med hjälp av Goava Discover ska prospektera.

Customer Profile

När du ska påbörja din prospektering går du in i kategorin Discover, som du hittar längst upp i menyn till vänster.

Väl inne i Discover kommer du direkt mötas av en översikt som visar dig

1. Hur många bolag som totalt har rensats bort och
2. Hur många företag Goava har räknat ut att du har i din Customer Profile.

För att få en djupare förståelse över din Customer Profile trycker du på Go to filter settings. Det öppnas då upp en meny på din högra sida.

Väl inne i menyn kommer du systematiskt kunna navigera dig igenom de Filters som Goava automatiskt har ställt in för dig. Det är alltså Filters som är baserade utifrån bolagets nuvarande kunder. Här hittar du alltifrån:

• I vilka områden befinner sig era kunder,

• Inom vilka branscher som ni är aktiva,

• Hur omsättningen och antal anställda ser ut hos era kunder

För att Goava också ska kunna ge er skarpa rekommendationer har Goavas algoritmer läst av mänger av data på alla de bolag som ingår inom er kundstock.

• Vad skriver man på hemsidan

• Vilka titlar har man på hemsidan

• Vad har man haft för rekryteringsannonser ute

• Vilka nyheter har man omnämnts i, och mycket mer.

När Goava och ni själva nu vet er TAM / Customer Profile, kommer ni nu veta vilka bolag nu ska bearbeta, vilka bolag som för er är relevanta och på så sätt bli mer effektiva i er kundbearbetning.

För att Goava och dess funktionalitet ska bli ännu bättre ges du även möjligheten till att applicera på ytterligare filter. Filter som ger dig möjligheten till att bli ännu mer specifik i dina sökningar och rekommendationer.

Inom filter kan du bland annat söka efter specifika teknologier som företag har på sin hemsida, vilka som är de senast rekryteringsannonserna som matchar det du söker, eller vill du helt enkelt se vilka de senaste nyheterna är som omnämner till exempel ny CEO, expansion eller ny marknadschef? Använd då vårt nyhetsfilter.

När du ställt in dina filter är det dags att få fram din första rekommendation. Tryck då på den orangea knappen Discover new leads.

Du får nu presenterat för dig de företag som utifrån dina filter och kunder är mest likt.

På företagens Dashboard som du nu har framför dig kan du göra din research för att sedan enkelt trycka på Qualified och fortsätta prospekteringen av nästa företag som presenteras framför dig.

Goava Sök

I avsnittet om Goava Sök ska vi ge dig lärdom och kunskap om huruvida du kan använda vår sökfunktion för att hitta rätt i din prospektering genom fritextsökning.

Vår Goava Sök ger dig möjlighet att leva ut din kreativitet när det kommer till att hitta spännande och relevanta bolag att prospektera på.

I vår Goava Sök kan du bland annat söka upp specifika företag, olika nyheter, vad som sägs och skrivs på hemsidor eller i specifika rekryteringar.

Vill du till exempel söka fram alla de företag som inom det senaste haft en nyhetsartikel som omnämner ny VD skriver du endast i sökrutan ”ny VD” och klickar därefter på Nyheter.

Önskar du däremot även få fram företag som också är i en expansion lägger du till ”AND expansion”

Sammanslaget blir det alltså ”Ny vd AND expansion”

Du kan också använda dig av antingen-eller-funktionen genom att byte ut AND mot OR, eller NOT
Resultatet blir alltså en träff på bolag som antingen omnämner VD, omnämner expansion eller helt enkelt inte ska nämna något specifikt.

Här är det din fantasi som sätter gränser och olika sökning på meningar eller ord kan du till exempel använda för att få en träff på vad som sägs på hemsidan eller rekryteringar som omnämner dina sköna fraser/ord.

VIKTIGT att komma ihåg är att sätta två ord, eller meningar inom citationstecken ” ” för att på så vis låsa in orden och få det sammanhängande i sökningen. Annars kommer din sökning visa en träff på varje ord.

AND = Inkluderar
OR = Antingen eller

NOT = Exkluderar

”Citationstecken” = binder ihop en fras

Spara filter

För att du inte varje gång du loggar in i Goava ska behöva manuellt ställa in dina filtrerar kan du istället välja att spara dina filter. På så sätt får du en snabb access till dina filter och kan på ett tidseffektivt och smidigt sätt sätta upp bevakningar på olika branscher, nyheter, rekryteringar eller företag.

Det finns två olika sätt att spara dina filter. Antingen att du har gjort en specifik sökning i Goava Sök, eller att du har ställt in specifika kriterier i menyn ute till höger.

För att du ska få snabb access och kunna bevaka dina sökningar har du möjlighet att spara dina filter. Det gör du genom att öppna upp menyn på höger sida och trycka på knappen Save filters. Du får då möjlighet att döpa ditt fler uppe till vänster, och när du är klar trycker du på ENTER och ditt filter hittar du sedan i menyn på vänster sida.