Management
Prijslijst
Artikelen importeren met een excel

Hoe kan ik zelf artikelen importeren met een excel?

Team Da Vinci avatar
Geschreven door Team Da Vinci
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Home > Management > Prijslijst > Mijn Artikelen> Artikelen importeren

Lukt het je zelf niet? Ook wij kunnen dit voor je doen voor € 25,- ex btw per leverancier. Laat het ons weten via info@dvi.nl.

Artikelen importeren

​​

Artikelen kunnen geïmporteerd worden met een excel.

Het excelbestand moet voldoen aan een aantal eisen.

Download onderstaand het excelbestand, dit excelbestand gebruik je om te importeren in SMART.

Je kan dus de artikel gegevens invullen op deze excel:

In de excel zie je 9 kolommen met tekst erin staan. Behoud alle kolommen en de volgorde van deze excel.

Van deze 9 zijn 2 kolommen verplicht, de 2 gele kolommen:

• Naam van het product (Naam)

• Bestelnummer van het product (Bestelnummer)

De andere 7 kolommen mag je leeg laten, maar kan je ook invullen.

Excel bestand artikelen importeren.png

Het bestelnummer wordt gebruikt om te kijken of er al producten van de excel in je artikellijst staan. Vind het programma hetzelfde artikelnummer, dan zullen alle andere velden worden geüpdate van het product dat al in je artikellijst staat. Op deze manier kan je bijvoorbeeld de prijzen van je producten erg makkelijk aanpassen!

Lukt het je zelf niet? Ook wij kunnen dit voor je doen voor € 25,- ex btw per leverancier.
Laat het ons weten via info@dvi.nl.

Het importeren van de artikelen

1. Zodra je het excelbestand met je artikelen klaar hebt ga je in het programma naar: Management > Prijslijst > Mijn artikelen > Artikelen toevoegen (klik op het plusje rechtsbovenin) en klik vervolgens op excel importeren.

2. Kies in het volgende scherm het excelbestand dat je hebt klaargemaakt.

3. Kies vervolgens bij welke leverancier deze artikelen moeten worden toegevoegd.​

4. Vervolgens zal het programma de excellijst doorlopen om te zien wat er zal gaan gebeuren. Dit zie je terug op het volgende scherm.
In dit geval zullen er 18 nieuwe artikelen worden toegevoegd aan je artikellijst. Wil je dit graag importeren. Klik dan op de knopImporteren.​

5. Nu zal je zien dat de artikelen zijn geïmporteerd. Om ze te bekijken, klik op 'Ga naar Mijn artikelen'.