Kassa (Hardware)

Hoe kan ik mijn bonprinter installeren?

Team Da Vinci avatar
Geschreven door Team Da Vinci
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Management > Instellingen > Kassa > Hardware

Op deze pagina kan je de bonprinter instellen.

Het enige type bonprinter dat samenwerkt met SMARTsalon is een
Epson TM-M30ii-NT

Bekijk hieronder hoe je de Epson Bonprinter installeert.

STAP 1

• Check of je nog een vrije internetkabel hebt liggen bij de balie.

• Zo ja, ga naar stap 3

• Zo nee, ga naar stap 2

STAP 2

• Heb je de bonprinter bij ons gekocht? Dan krijg je hier automatisch een Switch en 2 internetkabels bij. Dan heb je alles in huis om de bonprinter aan te sluiten.

• Heb je de bonprinter ergens ander gekocht? Zorg dan dat je de volgende dingen in huis hebt: een internetswitch (dan kan je een extra internetkabel creëren) en 2 extra internetkabels.

STAP 3

Heb je de internet switch en de interketkabels binnen?
Doe dan het volgende:

• Haal de internetkabel uit je computer

• Stop deze internetkabel in deze internetswitch

• Pak dan 1 van de nieuwe internetkabels en stop die ook in de internetswitch en het andere uiteinde in je computer.

• Pak dan de tweede nieuwe internetkabel en stop die ook in de internetswitch en het andere uiteinde in je bonprinter.

Hoe ziet het er in het echt uit?

De internetswitch:

​De bonprinter van de onderkant:

STAP 4

Stop de stekker in het stopcontact van de bonprinter.

STAP 5

De bonprinter gaat opstarten. Als de bonprinter is opgestart komt er een klein bonnetje uit. Bewaar dit bonnetje!
Op dit bonnetje staat een ip adres die we nodig hebben.

​​

STAP 6

Ga vervolgens naar SMART Salon en dan naar:

• Management

• Instellingen

• Hardware instellingen

STAP 7

Vul hier het volgende in:

• Connectietype: Lokale netwerk

• IP Adres: het ip adres dat op het bonnetje staat dat uit de bonprinter kwam.

• Poortnummer: 8008

Klik op opslaan

STAP 8

Nu moet Da Vinci een certificaat installeren in de bontprinter. Chat hiervoor naar Da Vinci via het oranje icoon rechtsonderin het programma.