Klantenexport

Hoe kan ik mijn klanten exporteren in excel?

Team Da Vinci avatar
Geschreven door Team Da Vinci
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Home > Cijfers > Klanten > Klantenexport

1. Klantenexport maken

2. Klantselecties maken (adres etiketten maken, gemiddelde leeftijd berekenen, jarige klanten selectie maken, 'verloren' klanten selectie maken).

1. Klantenexport maken

• Ga naar Cijfers

• Klik op Klanten

• Kies voor Klantenexport

• Klik op 'Exporteer'

De export wordt nu gemaakt

• Kies vervolgens in je downloads onder aan je scherm of via je verkenner voor de excel

• Al je contacten staan nu in excel.

2. Klantselecties maken

Nu je de klanten in een excel hebt staan kan je er verschillende selecties mee maken.

Dan is het eerst van belang om de excel klaar te maken.

• Selecteer de eerste 5 regels in de excel > selecteer de rijen met je muis.

• klik daarna op je rechtermuisknop en klik op verwijderen

Adresetiketten maken

Stel je wilt je klanten een brief sturen en via word en een printer de adresetiketten printen.

Klik hieronder op de knop om de uitleg te downloaden.

Gemiddelde leeftijd berekenen

Je wilt graag weten wat de gemiddelde leeftijd is van je klanten in je salon.

Gebruik dan de excel die je zojuist gemaakt hebt via de klantenexport

• Selecteer in de excel de kolom 'Leeftijd' ook wel kolom 'H".

• Klik vervolgens op de rechtermuisknop en klik op 'celeigenschappen'

• Klik vervolgens uit de categorie 'Getal'

• Klik dan op OK

• Selecteer vervolgens de leeftijden in kolom H

• Klik vervolgens in je menubalk voor dit tekentje:

• En kies voor 'Gemiddelde'

• Onderaan (na de laatste klant in de excel) zie je nu de gemiddelde leeftijd staan.

Jarige klanten selectie

Je wilt graag weten welke klanten in welke maand jarig zijn. Volg de stappen in de PDF.

'Verloren' klanten selectie

Je wilt graag weten welke klanten jouw 'verloren' klanten zijn.
Voor kapsalons geven wij de richtlijn dat een klant als verloren beschouwd kan worden zodra het 20 weken of langer geleden is geweest dat hij/zij bij jou in de salon is geweest.

Volg de stappen in de PDF.

Heb je je verloren klanten in beeld? Stuur ze dan bijvoorbeeld een leuke kaart of korting.

Welke klanten zijn het langst geleden niet bij mij geweest?

1. Klik links bovenaan op het driehoekje in de hoek (hiermee selecteer je alles)

2. Klik vervolgens op in het bovenmenu helemaal rechts op 'Sorteren en filteren'

3. Klik daarna op 'aangepast sorteren'

4. Je krijgt een scherm te zien. Vink hier aan dat de gegevens een koptekst bevatten

1. Kies dan voor kolom T (ook wel laatste bezoekdatum)

2. Kies voor Oud naar nieuw

3. Klik op OK

4. Nu zie je bovenaan de klanten die het langst geleden voor het laatste bij jou in de salon zijn geweest

5. Hier kan je bijvoorbeeld een e-mailing naartoe sturen of zelf persoonlijk bellen om ze weer terug in je salon te krijgen.

Welke klanten hebben de meeste spaarpunten?

1. Klik links bovenaan op het driehoekje in de hoek (hiermee selecteer je alles)

2. Klik vervolgens op in het bovenmenu helemaal rechts op 'Sorteren en filteren'

3. Klik daarna op 'aangepast sorteren'

4. Je krijgt een scherm te zien. Vink hier aan dat de gegevens een koptekst bevatten

5. Kies dan voor kolom AG (ook wel Aantal Haarpunten)

6. Kies voor van groot naar klein

7. Klik op OK

8. Nu zie je bovenaan de klanten die de meeste spaarpunten hebben.

Wat zijn mijn nieuwe klanten?

1. Klik links bovenaan op het driehoekje in de hoek (hiermee selecteer je alles)

2. Klik vervolgens in het bovenmenu helemaal rechts op 'Sorteren en filteren'.

3. Klik daarna op 'aangepast sorteren'.

4. Je krijgt een scherm te zien. Vink hier aan dat de gegevens een koptekst bevatten

5. Kies dan voor kolom S (ook wel Eerste bezoekdatum)

6. Kies voor van nieuw naar oud.

7. Klik op OK

8. Nu zie je bovenaan de klanten die voor het eerst in je salon zijn geweest.