1. När kommer timdata igång?
  2. Jag har haft timdata med inte längre.
  3. Jag vill ändra min husprofil
  4. Vad gör jag om jag flyttar?
  5. Kan jag se flera anläggningar?
  6. Jag är intresserad av elavtalet
  7. Jag vill sälja min solel
  8. Hur betalar jag fakturan?

🙇1. När kommer timdata igång?

Elnätsbolaget har enligt gällande föreskrifter upp till 90 dagar på sig att börja skicka timdata till oss, men det går vanligtvis mycket fortare än så. Det datum som din timdata förväntas vara redo är baserat på tidigare ärenden men eftersom processen hos nätbolagen är manuell så varierar tiden det tar att få in mätvärden. Vår supportavdelning skickar löpande påminnelser till ditt nätbolag tills du får in din data i appen.

Om du vill skynda på processen rekommenderar jag att du själv tar kontakt med nätbolaget och ber dem skicka timdata. Det brukar går fortare då!

💁2. Jag har haft timdata, men inte längre

Vanligen skickas timdata inom 1-2 dagar, men elnätsbolaget har upp till 12 dagar på sig att skicka validerade/korrigerade timvärden från och med då mätningen gjordes. Detta innebär att det ibland kan dröja några dagar innan data kommer till oss.

Vi skickar kontinuerligt påminnelser till ditt nätbolag om det saknas timdata i över tre dagar.

🏡3. Jag vill ändra min husprofil

Du kan ändra uppgifterna själv via 'Min profil' . Inställningar hittar du i högra hörnet på startsidan i appen. Klicka på kugghjulsikonen och gå sedan in på "Mitt hushåll". Behöver du hjälp med detta kan du alltid skriva in till oss på support@greenely.se så hjälper vi dig.

🚚4. Jag ska flytta, hur gör jag?

Om du flyttar behöver behöver vi återkalla din gamla fullmakt. Du behöver sedan fylla i en ny för den nya bostaden. Kontakta support@greenely.se så tar vi bort fullmakten så att du kan fylla i en ny i appen.

🏬5. Kan jag se flera anläggningar?

För att lägga till en till fastighet i appen behöver du ha ytterligare ett konto registrerat hos Greenely.

1. Uppdatera appen till senaste versionen
  2. Logga in och klicka på profil-ikonen uppe i vänstra hörnet
  3. Välj "Lägg till konto"
  4. Logga in på ett annat Greenely-konto om du redan har ett, annars skapar du ett nytt med en ny mejladress.
  5. Fyll i hushållsparametrarna och adressen manuellt. Var noga med adressen då den annars kopplas mot din folkbokföringsadress.
  6. Du har nu synkat din mobil med två konton!

🍂6. Jag är intresserad av ert elavtal

Med Greenely så betalar du det pris som råder på börsen. Sedan tillkommer påslag för miljö- samt elcertifikat för att säkerställa 100% grön el 🍂

Utöver detta kan du välja att betala fast månadsavgift för tjänsten på 69 kr inkl. moms, eller årsvgift 588 kr inkl. moms (49 kr per månad).

För mer information klicka på länken till vår FAQ.

⛅7. Jag vill sälja min sol-el

Vad kul att du är intresserad av vårt produktionsavtal för försäljning av din överskottsel ⛅

Nedan följer en sammanfattning av erbjudandet:

• Vi ersätter överskottselen med spotpriset
  • Vi köper era elcertifikat och ursprungsgarantier till marknadspris.
  • Ingen månadsavgift tillkommer!

OBS! Kräver elavtal med Greenely (för konsumtionen)

💸8. Hur betalar jag fakturan?

Som standard kommer din faktura på e-post och till appen.

Vi på supporten kan hjälpa dig med e-faktura om du berättar vilken bank du vill använda dig av.

Autogiro fixar du själv genom din bank. Betalningen ska då till Greenely Premium AB och ditt betalarnummer är ditt kundnummer (sju siffror).