Administratie
Beveiliging
Google-authenticatie instellen

Hoe schakel je Google SSO in?

Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel heeft betrekking op beheerders in Holaspirit.

Om jouw gebruikers makkelijker te kunnen identificeren, kun je authenticatie met behulp van G-Suite inschakelen.

Google-authenticatie inschakelen

Om Google-authenticatie mogelijk te maken:

• Klik op jouw Profielpictogram in het linkernavigatiemenu.

• Klik op het onderdeel Beheer.

1. Een domein toevoegen

Eerst dien je de domeinen te specificeren waarvoor de Google-authenticatie zal worden ingesteld.

• Vul in het eerste keuzemenu de domeinnamen in waarvoor de authenticatie-instellingen van toepassing zijn, bijvoorbeeld @entreprise.com.

Opmerking: domeinen kunnen niet apart opgeslagen worden zonder de verbinding met jouw Identiteitsprovider (IDP) te configureren.

2. Verbinding configureren met Google

• Selecteer in het tweede keuzemenu Google.

Het platform biedt je twee opties:

• Standaard Google Authenticatie inschakelen in de Testmodus. Gebruikers kunnen steeds inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord.

• Google Authenticatie inschakelen voor alle leden. Wanneer Google-authenticatie is ingeschakeld voor alle leden van het domein, zullen ze moeten inloggen via Google. Deze functie zorgt ervoor dat alle gebruikers met toegang tot Holaspirit geldige identifiers gebruiken die gekoppeld zijn aan de voor jouw organisatie gedefinieerde domeinen.

Andere gebruikers die een ander domein gebruiken, kunnen gewoon blijven inloggen op het platform met behulp van een e-mail en een wachtwoord.

Gevolgen van verbeterde authenticatie voor alle leden:

• Gebruikers kunnen verbinding maken met andere organisaties zolang ze uitloggen uit de SSO-geconfigureerde organisatie en de juiste authenticatiemethode gebruiken.

• Om veiligheidsredenen kunnen gebruikers waarop de authenticatie van toepassing is, hun e-mailadres niet wijzigen.

• Wanneer een gebruiker probeert in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, wordt hij/zij automatisch doorgestuurd naar de Google-authenticatiepagina.

Als je Security Assertion Markup Language (SAML) authenticatie voor je organisatie wilt instellen, lees dan dit artikel.