Agenda
Hoe voeg ik een werkschema / openingsuren toe?
Marie-Lore Wynants avatar
Geschreven door Marie-Lore Wynants
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Elke agenda in iBeauty kan voorzien worden van een werkschema. Het werkschema kan opgemaakt worden op basis van de openingsuren of op basis van de werkmomenten van een personeelslid. Het werkschema kan wekelijks ingesteld worden en eventueel voorzien worden van pauzes.

Per personeelslid / agenda wordt een bezettingspercentage getoond, dit percentage wordt berekend op basis van het ingegeven werkschema.

Het werkschema is van groot belang wanneer het online reservatie systeem gebruikt wordt. Op vrije momenten is het mogelijk om te boeken, niet vrije momenten is dit onmogelijk.

Hoe ga je te werk?

Werkschema toevoegen, aanpassen of verwijderen.

Via het menu Instellingen // Werkschema's is het mogelijk om een werkschema toe te voegen, een bestaand werkschema aan te passen of te verwijderen.

1. Nieuw werkschema toevoegen

• Klik bovenaan om een nieuw werkschema toe te voegen

• Geef het werkschema een titel, eventueel een subtitel en / of beschrijving. Er kunnen zoveel werkschema’s aangemaakt worden als nodig. Een duidelijke titel / subtitel of beschrijving maakt het eenvoudiger om nadien het juiste werkschema te selecteren. Vul de instellingen per werkschema zo goed mogelijk in.

• Nadat de instellingen van het werkschema zijn ingevuld, dien je onderaan te klikken op ‘Werkschema toevoegen’.

2. Werktijden toevoegen aan het werkschema

Elk Werkschema bestaat uit werktijden. Werktijden zijn de momenten waarop er dagelijks gewerkt wordt. Per dag kan er een werktijd ingesteld worden. Klik op het icoon ‘Werktijden’, om deze toe te voegen aan het werkschema.

• Klik bovenaan rechts op ‘Werktijd toevoegen’

• Kies bij dag de eerste dag van jouw werkweek, geef eventueel een subtitel. Kies het uur waarop je begint te werken (beginuur) en het uur waarop je stopt met werken (einduur). Herhaal deze stap voor elke dag waarop je werkt.

• Klik op het menu ‘Team’, dat je in de menubalk aan de linkse kant kan terugvinden.

• Klik op het ‘Planning’ icoon van een medewerker om het werkschema te koppelen.

• Kies bovenaan via het dropdown menu het werkschema van toepassing. Dit werkschema zal worden ingevoerd voor alle weken.

• Klik onderaan op ‘Opslaan’ om de instellingen te bewaren.