Alle collectiesOnline reservatie
Hoe laat ik klanten toe hun afspraak te verplaatsen?

Je kunt klanten de mogelijkheid bieden om hun afspraken uitsluitend te annuleren, uitsluitend te verplaatsen, of beide. Op deze manier behoud je volledige controle over je agenda.

Marie-Lore Wynants avatar
Geschreven door Marie-Lore Wynants
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Klanten willen af en toe hun afspraak door omstandigheden verzetten. In plaats van Klanten willen soms hun afspraak verzetten door onvoorziene omstandigheden. In plaats van hen dit telefonisch te laten doen, kun je klanten zelf toegang geven om hun afspraak te verplaatsen of te annuleren. Hierdoor behoud je volledige controle over je agenda en kun je per agenda instellen wat mogelijk is: alleen annuleren, alleen verplaatsen, of beide.

Hoe ga je te werk?

1. Ga naar Instellingen > Agenda.

2. Klik naast de agenda op het potloodicoon.

3. Onderaan vink je het vakje aan: Klant mag zelf afspraken verplaatsen via mijn.ibeauty.be.

4. Bepaal via Instellingen > Agenda > Agenda-instellingen hoe ver van tevoren klanten hun afspraak mogen verzetten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij elke verplaatste afspraak ontvang je een e-mail en zie je een melding in iBeauty.

Hoe gaat de klant te werk?

1. De klant logt in via mijn.ibeauty.be en ontvangt een e-mail om in te loggen op het profiel.

2. De klant klikt op Afspraak aanpassen en komt op jouw online reserveringspagina.

3. De klant kiest een nieuw tijdstip op basis van jouw beschikbaarheid en verplaatst de

afspraak.

4. Na het verplaatsen ontvangt de klant een bevestigingsmail.

Met deze functies geef je klanten meer flexibiliteit, terwijl jij de controle over je agenda behoudt.