Als je bankiert bij ING Bank kun je jouw zakelijke bankrekening koppelen met je online administratie. Het is dan niet meer nodig om de bankmutaties zelf te downloaden en te uploaden in de boekhouding. Iedere ochtend zullen jouw banktransacties automatisch in je boekhouding worden gezet. Zowel ING als InformerOnline rekenen voor deze koppeling geen kosten.

Let op! Voordat je jouw zakelijke ING rekening gaat koppelen moet je ervoor zorgen dat de huidige bankrekening is bijgewerkt!*

*) Op het moment dat je de koppeling maakt worden vanaf de huidige datum de transacties automatisch geïmporteerd. Heb jij bijvoorbeeld een maand geleden voor het laatst je bank bijgewerkt, dan worden de transacties van de vorige maand dus NIET geïmporteerd. Werk je bank dus eerst bij!

Heb je de bankrekening nog niet in je administratie staan, dan hoef je dat niet eerst te doen. De rekening zal direct worden toegevoegd in InformerOnline op het moment dat je de koppeling maakt.

Volg onderstaande stappen om de bankkoppeling op te zetten.

1. Log in bij Mijn ING Zakelijk.

2. Ga rechtsonder naar Gegevens en Instellingen en kies hier voor Koppeling Boekhoudpakket.

3. Onder Selecteer uw boekhoudpakket kies je voor Informer en vervolgens voor Aanvragen.

4. Je wordt doorverwezen naar het inlogscherm van InformerOnline. Log in bij InformerOnline.

5. Selecteer de ING-rekening die je wilt koppelen, klik 'Transacties' en bevestig je keuze.

6. Je wordt weer doorverwezen naar Mijn ING Zakelijk.

7. De te koppelen rekeningen hebben een groen vinkje gekregen.

8. Ga akkoord met de Voorwaarden en klik op Bevestigen.

9. De bankkoppeling is voltooid.

Mocht je vragen hebben over de directe bankkoppeling kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, ook als je vragen hebt over de overgang van de oude situatie naar de directe bankkoppeling.