Hoe verwijder ik mijn administratie?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je geen gebruik meer wilt maken van een administratie, dan kan je er ook voor kiezen om deze te verwijderen.

Instructievideo

Administratie verwijderen

Hierbij komen alle aan de administratie gekoppelde documenten, bedrijfsgegevens, relaties en producten te vervallen.

Wees echter wel voorzichtig bij het verwijderen van een administratie. Wanneer je gebruik maakt van maar één administratie, dan hef je bij de verwijdering ook meteen je account op.

Je hebt minimaal 7 jaar bewaarplicht. Download dus voor verwijderen de facturen en overzichten om zo aan de bewaarplicht te kunnen voldoen. De downloads van de overzichten zijn vervolgens te vinden via Overzichten > Downloads.

Je kunt, in plaats van verwijderen, er ook voor kiezen om de administratie te resetten. Hoe je dat doet, lees je in het help item 'Administratie resetten'.

Om je administratie te verwijderen, klik je in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Algemeen” op “Administraties”.

In het overzicht met de administraties kies de administratie die je wilt verwijderen door deze aan te klikken. De administratie opent automatisch in het tabblad “NAW gegevens”. Klik op het tabblad “Geavanceerd” en vervolgens op de knop “Administratie verwijderen”.

In het tevoorschijn gekomen venster wordt om een bevestiging en een reden gevraagd. Als je het zeker weet dat je jouw administratie wilt verwijderen, vul je jouw wachtwoord in en klik je op “Verwijder”.