Hoe stel ik de koppeling met Nmbrs in?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de automatische koppeling met Nmbrs is het mogelijk om de loonjournaal posten te importeren naar InformerOnline. Wel dient de koppeling eerst actief te worden gemaakt.

Nmbrs koppeling opzetten

Koppeling activeren in Nmbrs

• Kies binnen Nmbrs rechtsboven voor Gebruiker profiel

• Klik op API account activeren

• Nadat op API Token is geklikt zal er een gebruikersnaam en Token getoond worden

De koppeling moet in alle gevallen toegang krijgen tot de api call 'Journals_GetByRunCompany_v2' en 'List_GetALL'.

Nmbrs koppeling activeren in Informer

• Ga binnen Informer naar Instellingen > App store

• Zoek de app Nmbrs op en klik op Activeren

• Vul de binnen Nmbrs getoonde gebruikersnaam en API token in

• Bij domein moet het domein van jouw Nmbrs account worden ingevuld

• Voorbeeld: url = informer.nmbrs.nl, dan is Informer het domein.

• Het bedrijf ID wordt opgehaald op basis van de ingevoerde gegevens. Wordt er geen bedrijf ID opgehaald, zijn de ingevoerde gegevens onjuist.

• Kies vervolgens het gewenste dagboek waar de loonjournaalposten zullen worden geïmporteerd.

• Kies nu voor Activeren.

Loonjournaalpost importeren in Informer

• Om de loonjournaalpost te importeren ga je naar Geavanceerd > Memoriaal

• Kies rechtsboven voor Nmbrs

• Selecteer in de dropdown de te importeren periode

• Informer zal de loonjournaalpost uit Nmbrs importeren in de boekhouding

Let op: Om de loonjournaalposten te importen moeten er een aantal categorieën (grootboekrekeningen) aanwezig zijn. Check eerst dit help item over deze categorieën voordat je het loonjournaal importeert.