Beveiliging
Tweefactorauthenticatie
Hoe schakel ik de Tweefactorauthenticatie in voor een gebruiker?
Hoe schakel ik de Tweefactorauthenticatie in voor een gebruiker?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het inlogproces van Informer is standaard al extra beveiligd met een beveiligingscode. Om nรณg meer beveiliging in te bouwen tijdens het inloggen kun je de Tweefactorauthenticatie van Google inschakelen. Met deze extra beveiliging zal na het invoeren van de 3 standaard gegevens nog een extra code gevraagd worden. Deze code wordt elke minuut meerdere keren ververst, waardoor je alleen kunt inloggen als je de juiste code hebt die op dat moment in de Google Authenticator app beschikbaar is.

Allereerst is het erg belangrijk dat je de mobile app "Google Authenticator" installeert op je telefoon.

Als je dat gedaan hebt kun je verder om de Tweefactorauthenticatie in te schakelen.

Om de Tweefactorauthenticatie in te schakelen ga je binnen Informer naar Instellingen > Gebruikers. Door op je eigen gebruiker te klikken, kun je onderaan de checkbox vinden om de Google Authenticator te activeren.

Zodra je de checkbox aanvinkt komt er een QR code en een unieke code in beeld.

Deze QR code kun je met de Google Authenticator app scannen om zo een connectie te maken tussen Informer en de Google Authenticator. Lukt het niet om de QR code te scannen, dan kun je de code die in beeld komt zelf invoeren in de Google Authenticator app om zo toch de connectie te maken met Informer. Om een connectie te maken klik je rechtsonder op de rode cirkel met het icoon van een plus.

Na het scannen van de QR code of het handmatig invoeren van de unieke code is de connectie direct geslaagd. Zodra je de volgende keer probeert in te loggen in je Informer account zal er na het invoeren van je 3 standaard inloggegevens om de Authenticator code worden gevraagd.

Veiligheid voorop

Het is goed om te weten als je een account opslaat in Google Authenticator dat deze niet in de cloud wordt bewaard. De data blijft op je apparaat zelf staan. Dit is veiliger en het zorgt ervoor dat codes ook offline kunnen worden gegenereerd. Het levert alleen ook een probleem op. Als je van apparaat wisselt zul je namelijk handmatig je accounts weer moeten instellen. Dat betekent de instellingen op de site opzoeken, QR-code scannen, et cetera.

Mocht je van telefoon zijn veranderd, of is je telefoon verloren geraakt, neem dan contact op met de helpdesk. Zij kunnen je weer helpen inloggen!