Alle collectiesLabels
Zebra labelprinter

Hoe stel ik mijn Zebra labelprinter in?

S
Geschreven door Support Innosend
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stapsgewijze handleiding voor het installeren en configureren van een Zebra GK420d of ZD420d printer op Windows 10, aangeboden door Innosend:

Stap 1: Zebra Setup Utilities installeren

• Start met het downloaden van de Zebra Setup Utilities voor Windows.

• Voer de installatie uit volgens de standaard instellingen.

Stap 2: Zebra printer installeren

• Open de geïnstalleerde Zebra Setup Utilities applicatie.

• Selecteer de USB-optie en klik op 'Next'.

• Sluit de Zebra printer aan op de computer en schakel de printer in.

• Wacht tot Windows de printer automatisch herkent en instelt.

• Klik op 'Finish' in de Zebra Setup Utilities.

Stap 3: Zebra printer configureren

• In de Zebra Setup Utilities, selecteer de geïnstalleerde Zebra printer.

• Klik op 'Configure Printer Settings'.

• Kies bij Units voor mm, bij Width voor 100mm, en bij Height voor 150mm. Klik op 'Next'.

• Kies bij Speed voor 4,0 en bij Darkness voor 10. Klik op 'Next'.

• Controleer of Web Sensing is ingeschakeld en beide invulvelden op 0 staan. Klik op 'Finish'.

Stap 4: Zebra printer kalibreren

• In de Zebra Setup Utilities, selecteer de Zebra printer.

• Klik op 'Open Printer Tools'.

• Ga naar het tabblad Action, selecteer 'Calibrate media', en klik op 'Send'.

• De printer zal 2 tot 5 lege pagina's afdrukken. Na deze kalibratie kun je de Zebra tool sluiten.

Met deze stappen heb je de Zebra printer succesvol geïnstalleerd, geconfigureerd en gekalibreerd voor optimale prestaties.