OpenCart 4 Koppelen

Hoe koppel ik OpenCart 4 met Innosend? Hier leer je alles over hoe je dat kan doen. Uitgelegd in simpele stappen.

L
Geschreven door Liu
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie

Je koppelt je OpenCart-webshop heel eenvoudig met Innosend. Hiervoor hoef je maar drie stappen te volgen:

• Installeer de extensie

• Maak een API-gebruiker aan

• Koppel met Innosend

De extensie installeren

Ga naar deze link om de extensie te downloaden. Klik op de download knop en kies vervolgens 'Innosend for OpenCart 4'. Je krijgt een ZIP-bestand genaamd 'innosend.ocmod.zip'.

Log in als administrator

Log in als administrator in je webshop en ga naar Extensions → Installer.

Extensie uploaden

Klik rechtsboven op de upload-knop en kies het ZIP-bestand (innosend.ocmod.zip) dat je hebt gedownload. Als het uploaden succesvol is, zou je nu Innosend in de lijst met extensies moeten zien. Klik vervolgens op de groene installeer knop om de installatie te voltooien.

Extensie activeren

Activeer de extensie door te navigeren naar Extensions Extensions. Kies bovenaan de pagina het extensie-type 'Shipping'. Als alles goed is verlopen, zie je de Innosend extensie in de lijst staan die verschijnt. Activeer deze door op de groene knop naast de extensie te klikken.

Een API-gebruiker aanmaken

Om Innosend toegang te geven tot je webshop, moet je een API-gebruiker aanmaken. Ga naar System Users API.

Klik rechtsboven op de blauwe 'Add new'-knop. Bedenk een gebruikersnaam, bijvoorbeeld 'Innosend', en vul deze in. Genereer vervolgens een API-key door op de 'genereer' knop te klikken en zorg ervoor dat de 'status' knop op ingeschakeld staat.

Bewaar deze gegevens. Je hebt ze later nodig.

Ga nu naar het 'IP addresses' tabblad en voeg dit IP-adres toe:

::1

Sla deze gebruiker op door rechtsboven te klikken op 'opslaan'.

Koppelen met Innosend

De API-gebruiker die je zojuist hebt aangemaakt, kan je gebruiken om Innosend met je webshop te koppelen. Ga in je Innosend dashboard naar Settings Shops en klik onder het kopje 'Nieuwe shop koppelen' op OpenCart 4. Vul de URL van je webshop in en de gegevens van de API-gebruiker die je eerder hebt aangemaakt. Klik vervolgens op 'Koppelen'. Zodra de authenticatie succesvol is, zal Innosend automatisch je bestellingen ophalen.

Je hebt nu succesvol OpenCart 4 met Innosend gekoppeld!