Karma Serve - för företag
Så hanterar du er meny
Så lägger ni till och redigerar en vara på er meny
O
Skrivet av Odette Crafoord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att skapa en ny vara går du in på fliken Sälj och klickar därefter på plusikonen längst ut till höger på raden bredvid "Din meny".

Klicka därefter på "Skapa ny vara".

När du skapar en ny vara går du igenom tre steg, där det första är att beskriva varan.

Ladda upp bild - mat säljer allra bästa i Karma om man har laddat upp en bild på den. Se därför till att göra det! Läs våra best practices för bilder här

Titel på varan - vad varan ska ha för beskrivning, t.ex. namnet på maträtten

Beskrivning av varan - här lägger du till ytterligare information om vara som kan vara bra för gästen att känna till (OBS! Ev allergener behandlas i nästa steg och behöver inte läggas till här)

När du är klar klickar du på "Nästa"

I steget innehåll får du specificera mer information om varan.

Matkategori - välj vilken typ av kategori varan tillhör. Detta kommer hjälpa gästen då denna filtrerar i er meny.

Taggar för maträtt - lägg till sökord som underlättar för gästen då denne söker efter specifika varor. T.ex. om en rätt innehåller pasta

Taggar för kökstyp - specificera vilken typ av kök varan härstammar ifrån

Menygrupp - lägg till varan till någon av de menygrupper ni skapat

Anpassningar - lägg till om varan ska ha någon/några av de anpassningsmenyer som ni kan ha skapat

Varan är - välj huvudsaklig kosthållning eller allergen som varan kan tänkas ha

Varan innehåller - specificera eventuella allergener som varan innehåller

När du är klar klickar du på "Nästa".

I tredje och sista steget får du sätta ordinarie pris samt moms på varan. Du kan även klicka för om varan tar en viss tid att tillaga, vilket gästen då får veta.

När du är klar klickar du på "Spara".

Nu är din vara skapad och tillagd i er meny.

Skulle du behöva redigera den klickar du på de tre prickarna längst ut till höger vid varan och väljer därefter "Redigera vara" i menyn.