Så skapar du varuanpassningar (add-ons)
O
Skrivet av Odette Crafoord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är inte ovanligt att gästen ska kunna ges möjlighet att göra tillägg och anpassningar till sin beställning, till exempel att välja bröd och tillval till sin hamburgare. Därför kan ni skapa Varuanpassningar som låter gästen göra dessa val.

För att komma till varuanpassningar klickar du på menyn och väljer därefter Varuanpassningar.

Om du redan har skapat varuanpassningar så kommer de att visas på denna sida.

För att skapa en ny varuanpassningsgrupp klickar du på "Lägg till ny varuanpassningsgrupp". Du får därefter börja med att skriva benämningen på varuanpassningsgruppen. Detta är den titel som kommer visas för gästen, så se till att titeln är beskrivande och gärna frågande.

Valet att slå på flerval beror på vilka valmöjligheter gästen ska ha. Att inte

slå på flerval innebär att gästen måste göra ett val, till exempel val av bröd till hamburgaren.

Att slå på flerval innebär att gästen kan göra flera val, till exempel när det kommer till tillval till beställningen.

I båda fallen kan du markera ett (eller flera i fallet med flerval) av valen som förvalt, vilket då innebär att det är alternativet som är förvalt för gästen.

I kolumnen pris lägger du in om alternativet ska kosta extra för gästen, till exempel om rågbröd till hamburgaren kostar mer än vetebröd.

När du är klar med att skapa varuanpassningsgruppen och dess alternativ klickar du på "Spara".

Tips! Använd varuanpassningarna för att driva merförsäljning genom att till exempel skapa en grupp med drycker som gästen kan välja till sin beställning.