Karma Serve - för företag
Integrationer
Anmäla kassaregister till Skatteverket
O
Skrivet av Odette Crafoord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Anmälan av kassaregister

Enligt lag måste du anmäla ditt kassaregister och kontrollenhet till Skatteverket. Om du har flera kassor måste du anmäla var och en då de har unika tillverkningsnummer.
Anmälan måste ske senast 2 veckor efter första försäljningen.

När du har anmält kassaregister och kontrollenhet får du en bekräftelse inom två veckor. Ett registreringsbevis kan ta upp till sex veckor från det att anmälan är gjord. Du får också skyltar där det står ett identifikationsnummer för kassaregistret respektive kontrollenheten. Fäst skyltarna på ett synligt och säkert sätt på respektive enhet. Har du ett sådant kassaregister att det inte går att fästa skyltarna på kassaregistret/kontrollenheten får du förvara skyltarna i direkt anslutning till platsen där kassaregistret används. Du ska då också ha en förteckning över vilka enheter som hör till respektive skylt.

Vid registering av kassaregister och kontrollenhet behöver du information om kassan. Dessa uppgifter får du av oss via mail när kassaregistret blivit upplagt.

1. Gå till Skatteverkets hemsida och tryck på Anmäl, ändra, felanmäl och avanmäl kassaregister för att logga in

2. Välj inloggningsmetod

3. Välj det bolag du ska registrera kassa på

4. Börja med att anmäla kontrollenheten, tryck på Anmäl ny kontrollenhet

5. Ta fram uppgifterna från mailet du fått av oss och fyll i uppgifterna och tryck på Nästa när du är klar

6. När föregående steg är gjort får du upp en sida där du får kontrollera att alla uppgifterna blev korrekt och sedan ska du trycka på Anmäl kassaregisterenhet till denna kontrollenhet så kommer du till denna vy. Fyll i uppgifterna om kassan och slutför