Karma Serve - för företag
Installera och felsöka skrivare
Så installerar du er Star Micronics-skrivare (TSP650)
O
Skrivet av Odette Crafoord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om ni använder Karmas skrivarlösning så får ni beställningar bongade precis som ni är vana. Skrivaren som ni köpt av Karma kommer förinställd för att fungera med ert Karma-konto, men ni måste fortfarande installera den och koppla upp den mot Internet. Här nedan följer instruktioner på hur ni gör det!

1. Koppla in skrivaren

Det första steget när ni fått er skrivare är att packa upp den och koppla in alla kablar. I kartongen ska ni ha fått: 1 skrivare, 1 strömkabel, 1 nätverksadapter, och 1 en pappersrulle.

1. Lägg i pappersrullen i pappersfacket. Se till att pappret läggs i åt rätt håll!

2. Koppla in strömkabeln till nätverksadaptern

3. Koppla in strömkabeln i skrivaren

4. Koppla in en Ethernet-kabel (kommer inte med i kartongen!) i Ethernet-porten på skrivaren

5. Koppla in Ethernet-kabelns andra ände i en ledig Ethernet-port i er lokal. Obs! Se till att Ethernet-porten har Internetuppkoppling!

6. Håll inne knappen "Feed" på skrivarens framsida. Sätt på skrivaren med Av/På-knappen på sidan. Obs! Fortsätt hålla inne Feed-knappen i 3 sekunder tills att en första papperslapp skrivs ut.

7. Den första papperslappen som skrivs ut kan du slänga. Efter ytterligare ca 20 sekunder till skrivs ytterligare en papperslapp ut, på vilken skrivarens IP-adress står utskriven längst ner. Denna kommer du använda för att logga in på skrivaren i nästa del. Obs! Om det inte står någon IP-adress längst ner på papperslappen betyder det att skrivaren inte är uppkopplad mot ert nätverk. Stäng då av skrivaren och återupprepa steg 5-7 ovan med en annan Ethernet-port i er lokal.

2. Byt lösenord till skrivaren

1. Öppna ett nytt webbläsarefönster på din dator och skriv in skrivarens IP-adress i adressfältet. OBS! Se till att din dator är på samma nätverk som skrivaren.

2. Klicka på "Login" under "System Access" i den vänstra menyn

3. Logga in med användarnamn "root" och lösenord "public"

4. Under "Input new password" fyller du i lösenordet karmadev

5. Klicka på “Submit” under lösenordsfältet

6. Klicka på "Save" i den vänstra menyn

7. Se till att "Save --> Configuration printing --> Restart device" är förvalt och klicka på "Execute".

8. Skrivaren startar nu om, vilket kan ta några minuter.

3. Uppdatera skrivarens mjukvara

1. Klicka på "Login" under "System Access" i den vänstra menyn

2. Logga in på nytt med "root" och det nya lösenordet "karmadev"

3. Klicka på “Firmware Update” i den vänstra menyn

4. Klicka på "Check for Updates"

5. Scrolla längst ner på sidan och klicka på "Download".

6. Skrivaren uppdateras nu, vilket kan ta flera minuter. Stäng inte sidan!

4. Installera WiFi (valfritt tillval)

Om ni inte vill ha skrivaren bunden till en Ethernet-port, t.ex. för att kunna flytta runt den i er lokal, så kan ni installera en WiFi-enhet som tillval. Detta förutsätter att du gjort del 1-3 ovan först. Här nedan beskriver vi hur du sedan går tillväga för att installera WiFi-enheten!

1. Koppla in WiFi-enheten i en av USB-portarna på baksidan

2. Se till att både ethernet-kabeln och WiFi-enheten är inkopplade i printern.

3. Klicka på "Login" under "System Access" i den vänstra menyn

4. Logga in med "root" och det nya lösenordet "karmadev"

5. Klicka på "Wireless connection" i den vänstra menyn

6. Klicka på "Enter" under "Site survey"

7. Klicka på "Select" bredvid ert WiFi-namn

8. Fyll i ert WiFi-lösenord i fältet "key", klicka därefter på "connect"

9. Klicka på "Save" i menyn till vänster

10. Se till att "Save --> Configuration printing --> Restart device" är förvalt och klicka på "Execute".

11. Skrivaren startar nu om, vilket kan ta några minuter.

12. Om uppkoppling mot WiFi inte lyckats skrivs en papperslapp ut som säger "No host connection". Gör då om 5-10 ovan.