Karma Serve - för företag
Utbetalningar och rapporter
Verifiera ditt företag med Adyen för att få era utbetalningar
Verifiera ditt företag med Adyen för att få era utbetalningar
O
Skrivet av Odette Crafoord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna ta emot betalningar och få era utbetalningar gjorda måste ni skapa ett konto med Adyen genom Karma for Business. Detta gör ni innan ni har er första försäljning i Karma som en del av er onboarding.

Följ instruktionerna nedan för att skapa ert utbetalningskonto, och hör av dig till partner@karma.life om du har några frågor!

1. Skapa ett nytt utbetalningskonto i Karma for Business

1. Gå in på Alla inställningar i menyn

2. Klicka på Betalinfo (ny)

3. Fyll i grunduppgifter för ert nya utbetalningskonto. Klicka på Spara

Referens är den text som står på bankutbetalningen, så att ni ska kunna validera vad utbetalningen gäller. Kom ihåg att bankreferenser har ett begränsat antal tecken som varierar från bank till bank!

4. Klicka på Lägg till saknad info bredvid det nyskapade kontot

5. Fyll i det kontonummer och clearingnummer dit era förtjänster i Karma ska betalas ut. Klicka på Spara

2. Verifiera ditt företag med Adyen

1. Klicka på Verifiera företaget med Adyen. Du tas nu till en ny sida hos Adyen

2. (Valfritt) byt språk till svenska genom språkmenyn längst upp till höger på sidan

3. Komplettera företagsinformation genom att klicka på Lägg till information

4. Fyll i era företagsuppgifter. Klicka på Nästa

5. Fyll i er registrerade företagsadress. Obs! Om ni bedriver er verksamhet på annan plats än er registrerade adress så måste ni markera detta. Klicka på Nästa

6. Förutsatt att all information är korrekt ifylld kan du avsluta detta steg genom att Klicka på Klart

På huvudsidan visas hur lång tid det är kvar för Adyen att verifiera den information du precis angett

7. Komplettera bankinformation genom att klicka på Ladda upp ett dokument. OBS! Klicka inte på Lägg till information.

8. Klicka på Bläddra efter fil för att söka efter en fil att ladda upp från din dator. OBS! Ha tålamod vid filuppladdningen. Det kan ta några sekunder innan sidan uppdateras, och skulle du under den tiden ladda upp samma fil igen så fryses hela verifieringen.

Godtagbara bankdokument:

• Ogiltigförklarad blankcheck

• Bankbrev på officiellt brevpapper

• Kontoutdrag från de senaste 3 månaderna

• Skärmdump av din onlinebanksmiljö

Dokument måste visa:

• Bankens officiella logotyp

• Ert bankkontonummer (sista 4 siffrorna räcker)

• Ditt namn som kontoinnehavare

Filkrav:

• JPG, JPEG, PDF, eller PNG

• Mellan 10 KB och 10 MB

• Färg, beskuren och uträtad bild

9. Förutsatt att ett korrekt dokument laddats upp så är detta steg klart och du kan gå tillbaka

10. Komplettera Verklig huvudman (UBO) genom att klicka på Lägg till information

11. Välj personens roll

Ägare: personer som äger 25% eller mer av företaget

Controller: personer på företaget som har rätt att ta beslut för företagets räkning, men som inte nödvändigtvis är en Ägare. Kan t.ex. vara en VD eller högt uppsatt chef.

Undertecknare: personer som har rätt att agera i företagets relation till Adyen

Du måste se till att ange minst:

1. Antingen a. 1 Ägare (om han/hon äger mer än 25% av ert företag), eller b. 1 Controller (om ert företag inte har någon Ägare)

2. 1 Undertecknare

OBS! Undertecknare kan även vara Ägare/Controller. Det går därför bra att endast ange 1 person om denne både är Ägare/Controller OCH Undertecknare. T.ex. den som är VD.

12. Fyll i personens jobbtitel, förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer, födelsedatum och land. Klicka på Nästa.

13. Fyll i personens adress. Klicka på Nästa.

14. Verklig huvudman är nu ifylld, och förutsatt att allt är korrekt visas att personen är Verifierad.

15. Förutsatt att all information fyllts i korrekt är er verifiering med Adyen nu klar. Klicka på Slutförd för att avsluta verifieringen.

Ert utbetalningskonto visas nu som Fullständigt i Karma for Business!

OBS! Adyen kan komma att behöva samla in ytterligare information om ert företag och angivna Verkliga huvudmän, så håll utkik på betalinfo-sidan i Karma for Business.

Vanliga frågor

Vilka är Adyen?

Adyen tillhandahåller betaltjänster och vi på Karma samarbetar med dem för att kunna genomföra era transaktioner genom vår tjänst, samt för att betala ut era pengar till ert bankkonto.

Varför behövs Adyen?

Enligt den Europeiska betallagen, PSD2, måste vi som handelsplats använda oss av en godkänd betalningsförmedlare, vilket i det här fallet är Adyen. Adyen uppfyller kraven gällande PSD2 samt de många säkerhetskrav som finns för betalningar på nätet. Att använda Karma är därför säkert, smidigt och helt enligt reglerna!

Varför behöver Adyen så mycket information om vårt företag?

Adyen måste följa vissa internationella bankregler. Dessa regler kräver att de verifierar en del av er information med officiella register, inklusive att utföra identitets- och bankkontroller. När allt detta är klart är du godkänd att acceptera transaktioner och ta emot utbetalningar via Karma.

OBS! Om er information inte tas emot eller inte kan verifieras i tid måste Adyen stoppa all betalningshantering och utbetalningar. Kontakta i så oss på Karma.

Vad händer med vår data hos Adyen?

Adyen har en Integritetspolicy som täcker hur de behandlar och lagrar all information som du delar med dem. De är mycket seriösa när det gäller dataskydd och kommer aldrig att dela din information med annonsörer.

Adyens försäkringsteam kan se er information och era dokument när de utför verifieringskontrollerna, och de måste också dela detta med tredje part som hjälper dem att matcha information med officiella register. Slutligen, enligt deras partnerskapsavtal kan vi på Karma se er information, men vi kan inte komma åt några av de dokument ni laddar upp.

Adyen kräver att jag laddar upp en ID-handling, varför?

För att verifiera din identitet måste Adyen se ett officiellt fotolegitimationsdokument som utfärdats av regeringen. Se till att dokumentet fortfarande är giltigt – Adyen kan inte behandla utgångna, hålade eller på annat sätt modifierade dokument.

Adyen tar emot en skanning eller ett foto av en av dessa ID-typer.

• Pass: Se till att skanna datasidan, inklusive ditt foto och all data.

• Körkort: Ladda upp en skanning av framsidan och en av baksidan.

• ID-kort: Skanna framsidan och baksidan av ett statligt utfärdat ID-kort.