Hvordan fungerer EAN i Likvido?
Opdateret over en uge siden

Hvis du ønsker at fakturere dine kunder via EAN kan du følge denne artikel.

Hvad er EAN?

EAN gør det muligt for virksomheder og offentlige institutioner at sende og modtage fakturaer elektronisk i et standardiseret format. Det er et krav for at handle med det offentlige, og mange større virksomheder kræver det også.

Hvordan understøtter Likvido EAN

Likvido understøtter to typer af EAN:

• Udsendelse af EAN faktura

• Udsendelse af EAN rykkere (avanceret, og kræver opsætning i Nem-Handel)

Vi anbefaler derfor som udgangspunkt kun at udsende EAN faktura. Derudover, så vil det typisk også være mere effektivt at rykke ens specifikke kontaktperson på en e-mail, fremfor at sende en påmindelse med EAN hvis en regning er gået over forfald.

For at EAN virker, så skal din kunde have et EAN nummer. Dette kan du enten lægge på i regnskabsprogrammet hvorefter Likvido læser disse data, eller lægge det på i Likvido (hvis du ikke har en integration til regnskabsprogrammet).

Opsætning af EAN

Under dine indstillinger, kan du gå ind under 'EAN' indstillinger her:

Under denne side har du flere indstillinger.

Indstillinger relevant for EAN-fakturaer

• Send EAN faktura og rykkere. Denne indstilling bruges til at aktivere/deaktivere EAN på ens konto. Er denne indstilling deaktiveret, vil Likvido aldrig bruge EAN faktura.

• Send e-mails og SMS? Denne indstilling bestemmer om du ønsker at bruge de øvrige kommunikations kanaler udover kun EAN. Så hvis du f.eks. ønsker at udsende en e-mail til kontaktpersonen samtidig med en EAN faktura, skal du aktivere denne funktion.

Indstillinger relevant for EAN-rykkere

Før Likvido kan udsende EAN-rykkere, skal din virksomhed være oprettet i NemHandel. Dette står der mere om på NemHandels hjemmeside.

Vigtig note: Likvidos medarbejdere er ikke oplært i hverken NemHandel, EAN-numre eller hvordan dette skal opsættes. Skal du have hjælp til dette, tag fat i en leverandør som kan hjælpe med den tekniske opsætning, eller kontakt den leverandør som har givet dig et EAN nummer.

Når man er oprettet i NemHandel, kan man bagefter aktivere EAN rykkere ved at udfylde nedenstående to felter:

Herefter vil Rykker 1 og Rykker 2 udsendes som EAN rykker fremfor faktura (de venlige påmindelser vil stadigvæk sendes på den normale kommunikation såsom e-mail).

Hvordan ved jeg om der er sendt en EAN faktura?

I kan altid tjekke tidslinjen for at se om der er blevet sendt en EAN faktura/rykker.
Du kan med fordel også læse denne artikel, som gør dig klogere på logikken omkring EAN og emails