Alle collectiesTips voor het bewerken
Gids: maak een dooslogo dat er slim uitziet

Volg deze gids om een ​​goed uitziend dooslogo te maken.

Simon avatar
Geschreven door Simon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze tutorial gaan we een vaklogo maken dat slim en herkenbaar is. Het vaklogo dat we gaan maken, bestaat uit een vak, enkele tekstcomponenten en een icon. De stappen zijn eenvoudig te volgen met behulp van de bewerkingstool van Logomaster. Blijf kijken!

Stap 1 - Maak de doos

1. In het bewerkingsvenster kunt u een vak aan uw ontwerp toevoegen. Selecteer het tabblad Vorm aan de linkerkant en u ziet een lijst met beschikbare vormen. Selecteer de rechthoek met opening zowel bovenaan als onderaan.

2. Pas de breedte en hoogte van de doos aan zodat deze voldoende ruimte heeft voor de bedrijfsnaam.

3. Pas ook de opening aan de boven- en onderkant aan. U kunt de schuifregelaar aanpassen zodat er voldoende ruimte is. Bovenaan gaan we het icon plaatsen. Onderaan plaatsen we de slogan.

Stap 2 - Voeg de tekst toe

1. Nu kunnen we de bedrijfsnaam toevoegen. Selecteer het tabblad Tekst in het linkerdeelvenster zodat we een tekstcomponent kunnen toevoegen.

2. We zullen de sans-serif categorie kiezen. Het geeft een moderne stijl aan uw logo.

3. Scroll helemaal naar beneden en we kiezen het lettertype Ubuntu. Het is prima om een ander lettertype te kiezen dat je leuk vindt.

4. Plaats de tekst in het midden van het vak. Pas de lettergrootte en letterafstand aan zodat uw bedrijfsnaam er geweldig uitziet. Ik zou ten minste 0,2 px briefafstand aanbevelen.

5. Vervolgens klikken we op de knop Dupliceren om nog een tekstcomponent voor de slogan te krijgen.

6. We voeren de tekst in voor onze slogan.

7. We verkleinen de lettergrootte en letterafstand zodat de slogan in de onderste opening past.

8. Als extra wil ik een beetje kromming toevoegen aan de slogan.

Stap 3 - Voeg een pictogram toe

1. Voor het icon plaatsen we het op de bovenste opening. Selecteer het tabblad Icon aan de linkerkant om onze iconzoeker te laden.

2. We zoeken naar het trefwoord "lamp".

3. Kies het gewenste icon uit de lijst.

4. Wijzig het formaat van het icon en stel de kleur in op felgeel.

5. Plaats het icon in de bovenste opening en uw logo is klaar voor gebruik!

Dat is het! Je hebt nu een mooi logo dat je merk helpt op te vallen. Natuurlijk zult u verdere aanpassingen maken zodat het uniek is voor u en uw merk. Maar over het algemeen moeten de tools eenvoudig te gebruiken zijn.

Ik wens u veel leesplezier en veel plezier met het ontwerpen met Logomaster! Laat het ons weten als u nog vragen heeft. Ons team beantwoordt graag uw vragen.