Alle collectiesTips voor het bewerken
Gids: maak een mooi badge-logo

Volg deze gids om een ​​mooi badge-logo te maken op Logomaster.

Simon avatar
Geschreven door Simon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze tutorial gaan we een mooi badge-logo maken dat er prachtig uitziet. Of het er mooi uitziet, hangt af van uw keuze van lettertypen en de balans tussen de afmetingen van verschillende componenten. Laten we beginnen!

Stap 1 - Stel een donkere achtergrondkleur in met de bruine badge

1. Allereerst besluiten we dat de toon van dit logo-ontwerp zich in de donkere kant van het spectrum bevindt. Daarom stellen we eerst de achtergrondkleur in als zwart.

2. Selecteer nu het tabblad Achtergrond in het linkerdeelvenster. Selecteer het tabblad Insigne.

3. Scroll een beetje naar beneden totdat we deze groep bronnen zien. Klik op de knop Alles bekijken.

4. Selecteer deze badge.

5. En we zullen de kleur bruin zetten. Ik kies de kleur D6B50C.

Stap 2 - Voeg de titel, ondertitel, slogan en extra tekst toe

1. Nu hebben we de achtergrond en badge voorbereid. We zullen nu de tekst toevoegen. Selecteer het tabblad Tekst in het linkerdeelvenster.

2. Selecteer de sans-serif categorie.

3. Ik kies het lettertype fjalla-one-regular als het lettertype voor mijn bedrijfsnaam. Dit lettertype is vet van stijl en is smal en lang, wat volgens mij zeer geschikt is om in een badge-ontwerp te worden geplaatst.

4. Nogmaals, ik zal de tekstkleur op zwart zetten.

5. Pas de lettergrootte aan en plaats deze in het midden van uw badge.

6. Nu willen we nog een tekst voor de ondertiteling. Klik op de knop Dupliceren om nog een tekstcomponent te maken.

7. Pas de lettergrootte van de ondertiteling aan zodat deze kleiner lijkt dan de titel.

8. We kiezen een ander lettertype voor de ondertiteling. Klik op de knop Lettertype bewerken.

9. In de zoekbalk typen we het lettertype Lobster in. Dit is een lettertype dat ik erg leuk vind.

10. Ik zou het lettertype Lobster-two-700italic kiezen. Nu hebben we de titel en ondertiteling.

11. Ik wil nu een slogan helemaal bovenaan de badge toevoegen. Herhaal bovenstaande stap om nog een tekstcomponent te krijgen.

12. Dit keer kiezen we een lettertype uit de categorie Klassiek.

13. We zouden het lettertype Cardo-700 kiezen.

14. Voer uw slogan in en pas de lettergrootte aan.

15. Dupliceer nu de slogan door tweemaal op de knop Dupliceren te klikken. We willen 2 extra tekstcomponenten.

16. Vervolgens plaatsen we de extra tekstcomponenten links en rechts van de badge. We willen dat ze hetzelfde mooie lettertype hebben als de slogan, maar met een kleinere lettergrootte.

17. We voeren de tekst "Sinds" "1942" in (u moet het vestigingsjaar van uw bedrijf invoeren).

18. Voor de slogan zou ik er een beetje kromming aan toevoegen, zodat het de rand van de badge volgt.

Stap 3 - Voeg het hoofdpictogram toe

1. Uiteindelijk selecteren we het tabblad Icon in het linkerdeelvenster om een icon toe te voegen.

2. Zoek met het trefwoord "Tiger".

3. We zouden deze springende tijger kiezen.

4. Pas de kleur, grootte en plaats deze in het midden van de badge.

Je hebt zojuist een mooi badge-logo voor jezelf gemaakt. Deze zelfstudie is relatief lang, maar laat zien hoe de bewerkingstools van Logomaster u kunnen helpen een uniek logo te ontwerpen.

Ik wens u veel leesplezier en veel plezier met het ontwerpen met Logomaster! Laat het ons weten als u nog vragen heeft. Ons team beantwoordt graag uw vragen.