Självstudier: Skapa en boxlogotyp som ser smart ut

Följ den här guiden för att skapa en snygg box-logotyp.

Simon avatar
Skrivet av Simon
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här handledningen ska vi skapa en boxlogo som är smart och igenkännlig. Boxlogotypen som vi ska skapa består av en ruta, några textkomponenter och en ikon. Stegen är enkla att följa med hjälp av Logomasters redigeringsverktyg. Håll dig uppdaterad!

Steg 1 - Skapa rutan

1. På redigeringspanelen kan du lägga till en ruta i din design. Välj fliken Form till vänster så visas en lista med tillgängliga former. Välj rektangeln med mellanrum både överst och längst ner.

2. Justera rutans bredd och höjd så att den har tillräckligt med utrymme för företagsnamnet.

3. Justera också gapet överst och längst ner. Du kan justera skjutreglaget så att det finns tillräckligt med utrymme. Överst kommer vi att placera ikonen. Längst ner kommer vi att placera slogan.

Steg 2 - Lägg till texten

1. Nu kan vi lägga till företagsnamnet. Välj fliken Text till vänster så att vi kan lägga till en textkomponent.

2. Vi väljer kategorin sans-serif. Det ger en modern stil till din logotyp.

3. Bläddra ner till botten så väljer vi teckensnittet Ubuntu. Det är okej att välja annat typsnitt som du gillar.

4. Placera texten mitt i rutan. Justera teckensnittsstorlek och bokstavsavstånd så att ditt företagsnamn ser bra ut. Jag skulle rekommendera minst 0,2 pixlar med bokstavsavstånd.

5. Sedan klickar vi på knappen Duplicera för att få en annan textkomponent till slogan.

6. Vi skriver in texten för vår slogan.

7. Vi minskar teckensnittsstorleken och bokstavsavståndet så att slogan kan passa i bottengapet.

8. Som extra vill jag lägga till en liten krökning i slogan.

Steg 3 - Lägg till en ikon

1. För ikonen skulle vi placera den i det översta avståndet. Välj ikonfliken till vänster för att ladda vår ikonfinder.

2. Vi söker efter nyckelordet "glödlampa".

3. Välj den ikon du vill ha i den returnerade listan.

4. Ändra storlek på ikonen och ställ in färgen till ljusgul.

5. Placera ikonen längst upp och din logotyp är redo att gå!

Det är allt! Du äger nu en snygg logotyp som hjälper ditt varumärke att sticka ut från mängden. Naturligtvis kommer du att göra ytterligare anpassningar så att det är unikt för dig och ditt varumärke. Men överlag bör verktygen vara enkla att använda.

Jag hoppas att du tycker om att läsa den här guiden och ha en lycklig design med Logomaster! Meddela oss gärna om du har ytterligare frågor. Vårt team svarar mer än gärna på dina frågor.