Självstudier: Skapa en vacker emblemlogotyp

Följ den här guiden för att skapa en vacker emblemlogotyp på Logomaster.

Simon avatar
Skrivet av Simon
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här handledningen ska vi skapa en vacker emblemlogo som ser fantastisk ut. Huruvida det ser vackert ut eller inte beror på ditt typsnitt och balansen mellan olika komponenters storlek. Låt oss börja!

Steg 1 - Ställ in en mörk bakgrundsfärg med det bruna märket

1. Först och främst bestämmer vi oss för att tonen i denna logotyp är i den mörka sidan av spektrumet. Därför ställer vi först in bakgrundsfärgen som svart.

2. Välj nu fliken Bakgrund till vänster. Välj fliken Emblem.

3. Bläddra ner lite tills vi ser den här resursgruppen. Klicka på Visa alla-knappen.

4. Välj det här emblem.

5. Och vi kommer att ställa in färgen på brun. Jag väljer färgen D6B50C.

Steg 2 - Lägg till titel, undertext, slogan och kompletterande text

1. Nu har vi förberett bakgrunden och emblem. Vi lägger nu till texten. Välj fliken Text på den vänstra panelen.

2. Välj kategori sans-serif.

3. Jag väljer teckensnittet fjalla-one-regular som teckensnitt för mitt företagsnamn. Det här teckensnittet är fet i stil och är smalt och långt vilket jag tycker är mycket lämpligt att placeras i en märkesdesign.

4. Återigen kommer jag att ställa in textfärgen till svart.

5. Justera dess teckenstorlek och placera i mitten av ditt emblem.

6. Nu vill vi ha ytterligare en text till undertexten. Klicka på knappen Duplicera för att skapa ytterligare en textkomponent.

7. Justera textstorleken på undertexten så att den ser mindre ut än titeln.

8. Vi väljer ett annat teckensnitt för undertexten. Klicka på knappen Redigera teckensnitt.

9. I sökfältet skriver vi in teckensnittsnamnet Lobster. Detta är ett typsnitt som jag gillar mycket.

10. Jag skulle välja teckensnitt Lobster-two-700italic. Nu har vi titeln och undertexten.

11. Jag skulle nu vilja lägga till en slogan högst upp på emblem. Upprepa ovanstående steg för att få en annan textkomponent.

12. Den här gången väljer vi ett typsnitt från kategorin Classic.

13. Vi skulle välja teckensnittet Cardo-700.

14. Ange din slogan och justera teckenstorleken.

15. Duplicera nu slogan genom att klicka på Duplicera-knappen två gånger. Vi vill ha två extra textkomponenter.

16. Sedan placerar vi de extra textkomponenterna till vänster och till höger om emblem. Vi vill att de ska ha samma vackra typsnitt som slogan men med en mindre teckenstorlek.

17. Vi skriver in texten "Since" "1942" (Du bör ange ditt företags etableringsår).

18. För slogan skulle jag lägga till en liten krökning så att den följer emblem.

Steg 3 - Lägg till huvudikonen

1. Så småningom väljer vi fliken Ikon till vänster för att lägga till en ikon.

2. Sök med nyckelordet "Tiger".

3. Vi skulle välja den här hoppande tigern.

4. Justera dess färg, storlek och placera den i mitten av emblem.

Hurra! Du har precis skapat dig en vacker emblemlogo. Denna handledning är relativt lång men den visar hur Logomasters redigeringsverktyg kan hjälpa dig att designa en unik logotyp.

Jag hoppas att du tycker om att läsa den här guiden och ha en lycklig design med Logomaster! Meddela oss gärna om du har ytterligare frågor. Vårt team svarar mer än gärna på dina frågor.