Funktioner i Loopeli
Vad är den största skillnaden mellan t.ex. Skype eller Facetime och Loopeli?
Vad är den största skillnaden mellan t.ex. Skype eller Facetime och Loopeli?

Skillnad mellan andra videosamtalsappar och Loopeli

Support avatar
Skrivet av Support
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Både Skype, Messenger och Facetime är bra tjänster så länge du som huvudperson fortfarande kan hantera små knappar, välja en app bland andra, logga in och löser att hantera fler olika tjänster.

Loopeli är unikt då det är en sluten grupp (idag upp till 7 personer) som genom ett familjeabonnemang kan kommunicera med en Huvudperson. (detta är exempelvis en äldre eller en person med en funktionsnedsättning) Huvudpersonen kan ringa och ta emot videosamtal, titta på bilder och lyssna på radio. Det är familjens Organisatör som styr abonnemanget och bjuder in familjemedlemmar till den slutna loopen.

Loopeliappen är väldigt enkel att använda. Den ska inte blir en app bland massa andra appar utan det ska vara snabb, enkel access.

Vi har gjort det enkelt för huvudpersonen att ringa videosamtal, titta på bilder, svara på enkla ja/nej/kanske meddelanden från familj och lyssna på radio. Loopeliappen är tänk att den ska fästas på skärmen som en ”kioskmeny” med enkla val. När de sen ska ringa eller svara på videosamtal så syns bild/namn på alla som är inbjudna (idag upp till 6 personer) och det gör det enklare att ringa upp än att minnas ett nummer eller ett namn.

Det är främst våra huvudpersoner som ska uppleva denna enkla kommunikation och tekniken ska vara enkel för dem att hantera.

Vi arbetar på att utveckla Loopeli utifrån vilka behov som finns för att förgylla vardagen hos huvudpersonen t.ex. rörelse, spel, ljudböcker mm.