Funktioner i Loopeli
Varför kommer bara halva bilden med när jag skickar bilder?

Ta bilder och skicka bilder till surfplattan

Support avatar
Skrivet av Support
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi rekommenderar att ni har telefonen i "liggande läge" dvs 16:9. Då hamnar bilderna rätt.

Nedan gäller för bilder tagna i stående läge;

-I Androidtelefoner finns en "förhandsgranskningsruta" när du tittar på den tagna/valda bilden så att du kan se vilken del av bilden som kommer synas hos huvudpersonen. Du kan justera rutan med fingrarna.

-I Appletelefoner (iOS) finns ingen förhandsgranskningsruta när du tittar på den tagna/tagna bilden. När du tar ett foto med kameran inne i loopeliappen får du välja mellan att "ta om" eller "använd bild" När du valt "använd bild" kommer bilden hamna längst ned på skärmen. Här rekommenderar vi er att med ett finger flytta upp bilden till mitten av skärmen. Detta då bilden kommer att klippa av under och övre delen. (detta sker alltså inte i ett liggande läge) När du justerat bilden till mitten klickat du på "Ändra" Du ser nu en förhandsgranskning i den lilla rutan upptill i samband med att di ska skriva in ett meddelande.

Väljer du ett foto från "bildgalleriet" justerar du fotot med fingret (förslagsvis till mitten av skärmen) och klickar på "ändra" så kan du nu förhandsgranska bilden innan du skriver bildtexten och skickar iväg.