Vanliga frågor
Skolverkets Bedömningsstöd

Så här genomför du Skolverkets Bedömningsstöd i Magma

Daniel Hagstedt avatar
Skrivet av Daniel Hagstedt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns flera anledningar att göra Bedömningsstödet i Magma, bland annat

För att genomföra Bedömningsstödet behöver du först skapa provet

• Gå till fliken "Övningar"

• Klicka på "Ny Övning" uppe till höger

• Välj boken "Nationella resurser"

• Välj kapitel utefter årskurs, de är uppdelade "Bedömningsstöd - ÅK 1", "Bedömningsstöd - Åk 2" och "Bedömningsstöd - Åk 3"

• Välj vilket prov som skall genomföras, t.ex. "Åk 2 - Vårterminen - Lägre nivå"

När du klickat dig igenom dessa steg kommer du se uppgifterna. De ligger uppdelade per nivå, så du behöver bara klicka en gång för att ta med alla uppgifter i testet.

Om du skall genomföra "ÅK 2 - Vårterminen - Lägre nivå" så klickar du i rutan vid Nivå 1 så alla uppgifter markeras. I Mellannivå ligger alla uppgifter på Nivå 2 och i Högre nivå ligger uppgifterna i Nivå 3.

När du kommit så här långt skall du bestämma vem/vilka som ska få göra provet. Du kan välja ett ge de till hela klassen, en grupp elever eller till enstaka elever.

Om du är osäker på vad en grupp är och hur du skapar det, kan du läsa om det här

Glöm inte att slå på "Provläge"

OBS: Låt gärna eleverna testa någon "vanlig" övning i Magma innan ni gör bedömningsstödet i provläge. Då ges eleverna möjligheten att vänja sig vi Magma innan det är dags för det riktiga provet.

När du har skapat provövningen, kommer den ligga överst i din lista:

Du ser att det står "Starta prov" längst till höger.
Eleverna kan nu se övningen i sin lista, men inte gå in i den. Om de försöker gå in i provet, ser det ut såhär:

När ni är redo och ska dra igång, klickar du på "Starta"

"Starta" försvinner och istället står det "Pausa"

Nu kan eleverna gå in i provet och börja räkna. Den enda skillnaden för eleverna är att de inte får någon direkt feedback, det får inte veta om de svarat rätt eller fel.
Det står istället "Tack"