Vikarie

Har klassen en tillfällig lärare som ska använda Magma? Följ dessa steg

Daniel Hagstedt avatar
Skrivet av Daniel Hagstedt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ifall det kommer in en tillfällig lärare i klassen och ni vill fortsätta arbeta Magma följer ni dessa steg.

Först och främst behöver vikarien ha ett konto i Magma på samma skola. Om vikarien redan har det. Hoppa till steg 4.

1. Skapa ett lärarkonto på https://app.matteappen.se/signup
    Vikarien kan skapa kontot själv, eller så kan du skapa kontot åt vikarien. Tryck på Lärare.

2. Skriv in vikariens för- och efternamn och e-postadress samt ett lösenord hen kan använda. Tryck Nästa.

3. Välj Land, Kommun och Skola. Var noga med att det blir rätt skola! Läs igenom användaravtalet och bocka i rutan. Tryck sedan på Skapa konto. Vikariens konto har skapats.

4. Nu kan du dela din klass med vikarien. Gör följande:

• Logga in på ditt eget lärarkonto

• Gå till fliken Elever

• Klicka på den klass som vikarien skall undervisa i

• Klicka på Inställningar

• Klicka på knappen Dela klass högst upp och välj vikarien i listan och tryck på spara.

5. Nu har vikarien tillgång till samma saker som du har för den här klassen. T.ex.

• Elevernas användarnamn.

• Ändra elevers lösenord.

• Skapa övningar åt klassen.

• Se elevers progression.

Tipsa gärna vikarien om den rosa chattbubblan nere till höger om hen har frågor.