Vanliga frågor
Hur rättar jag manuellt? Hur ändrar jag den automatiska rättningen?
Hur rättar jag manuellt? Hur ändrar jag den automatiska rättningen?
Ludvig avatar
Skrivet av Ludvig
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Magmas uppgifter är självrättande vilket sparar tid. Ifall det är så att du som lärare inte håller med om en rättning, finns dock självklart möjligheten att manuellt ändra rätt till fel, eller fel till rätt.

Du gör så här:

1. Klicka dig in på aktuell övning så du ser Resultatmatrisen.

2. Klicka på ett uppgiftsnummer i Resultatmatrisen så att du kan se uträkningar och svar för alla elever. Här kan du nu välja att bocka i/ur cirkeln bredvid namnet och välj därmed om du vill ge rätt eller fel.

3. Om du istället trycker på ett namn i Resultatmatrisen så får du upp just den elevens alla uträkningar och svar på uppgiften och kan även här rätta manuellt.