Matteappens uppgifter är självrättande vilket sparar tid. Ifall det är så att du som lärare inte håller med om en rättning, finns dock självklart möjligheten att manuellt ändra rätt till fel, eller fel till rätt.

Du gör så här:

1. Klicka dig in på aktuell övning så du ser Resultatmatrisen.

2. Klicka på en ruta i Resultatmatrisen så att du kan se uträkningar och svar. Här kan du nu välja att bocka i/ur cirkeln bredvid namnet och välj därmed om du vill ge rätt eller fel.

3. Om du istället trycker på ett namn i Resultatmatrisen så får du upp just den elevens alla uträkningar och svar på uppgiften och kan även här rätta manuellt.

1a.

1b.