Magmas Startguide
Startguide för lärare

Här går vi igenom steg för steg hur du skapar ett lärarkonto, lägger till elever, skapar din första övning och kommer igång med Magma!

Julia avatar
Skrivet av Julia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du hellre se alla steg i videoformat? Scrolla längst ned på sidan.

1. Skapa lärarkonto

För att komma igång som lärare behöver du först skapa ett konto. Du behöver fylla i ditt för- och efternamn, samt kommun och skola.

2. Skapa en klass och lägg till elever

När du loggat in hittar du fliken Skola i huvudmenyn till vänster. Klicka dig in där, klicka på Skapa klass + uppe i det högra hörnet namnge din klass, välj årskurs, och tryck på Skapa. Din klass är nu skapad, och den har fått en unik klasskod.

Nu måste elevernas konton skapas och läggas in i rätt klass.
Vi rekommenderar att elevernas användarnamn är något de redan använder i skolan som är lätt för dem att komma ihåg, t.ex. deras inlogg till datorn eller skolmailen.

För att skapa elevkonton finns 3 sätt att välja på:

• Lägg in dina elever manuellt. Gå in i klassen och tryck på Lägg till elev manuellt. Du väljer då elevernas användarnamn och lösenord.

• Har du äldre elever så kan de skapa sina konton själva. Be dom gå in på https://app.matteappen.se/signup i valfri webbläsare, eller ladda ner vår app till iPad eller Chromebooks. Här kommer de behöva den unika klasskoden som genererades när du skapade klassen.

• Skicka en klasslista till oss på klasslista@magma.se, helst i excelformat med alla elevers för- och efternamn samt användarnamn. Då laddar vi upp hela klassen på en gång så sparar du massa tid!

3. Skapa en övning och dela ut till klassen

Gå till fliken Övningar i huvudmenyn till vänster. Tryck på knappen Ny övning, högst upp i höger hörn.

Det är här inne du hittar allt vårt material. Du kan kombinera uppgifter från olika böcker, områden, moment och årskurser och sätta ihop hur du vill till en egen övning. Använd rullistorna för att navigera bland materialet. Markera hela nivåer av uppgifter, eller enstaka uppgifter du vill ta med. När du är nöjd så klickar du dig sedan vidare på knappen Nästa högst upp i höger hörn.

Här väljer du vilken klass, grupp eller elev som ska få övningen genom att trycka på den och sedan väljer du Skapa högst upp till höger.

Du namnger din övning och trycker Spara. Din första övning är nu skapad och delas ut till vald klass på en gång.

✅ Snyggt jobbat - nu är du igång.

Vi vet om att det är mycket info på en gång men det här klarade du galant!

Skulle du hellre vilja att vi tar ett videomöte och går igenom alla steg?
GÄRNA! Finns ingenting vi tycker är roligare än att prata med er lärare 😄
Skriv till oss i chatten (den röda bubblan nere till höger) så bokar vi in ett möte.

Startguide för lärare i videoformat: