Vi vet att det är flera lärare som önskat att kunna låsa Matteappen för eleverna så att de inte ska kunna gå in och ut ur appen, t.ex. när de gör prov. Med hjälp av Apples egna app Klassrum finns en funktion som gör att det går att låsa elevernas iPads.

OBS! Viktigt att ni provar att använda er av låsfunktionen ett par gånger när eleverna räknar på vanliga övningar, så att det inte testas första gången under provtillfället.

1. Ladda ner appen Klassrum i din iPad och följ instruktionerna för att komma i gång här, sidan 3-5.

2. När alla eleverna är uppkopplade mot appen (se ovan instruktion för att koppla upp eleverna) så trycker du på Öppna i menyraden högst upp.

3. Bocka i funktionen "Lås i appen efter öppning" och sedan väljer du Matteappen. Då kommer Matteappen per automatik öppnas på alla elevers iPad och Mattappen kommer även låsas så de inte kan gå in och och ut ur appen. Därefter kan eleverna börja räkna.

4. När eleverna lämnat in provet och det är avslutat kan du låsa upp alla elevers iPads igen genom att trycka på knappen Lås upp.

Vill du veta mer om hur vårt provläge fungerar kan du läsa här.