Vanliga frågor
Översättning i Magma från elevkonto

Elever kan översätta uppgiftstexten när de arbetar i Magma. I den här guiden visar vi hur de slår på översättningen på egen hand.

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Eleverna behöver göra nedanstående steg för att slå på översättningen i Magma. Det finns över 100 språk att välja mellan, och här kan du se en lista på dessa!

Så här gör eleverna för att slå på översättningen.

På elevwebben:

1. Eleven kan i inloggat läge se en flik till vänster under sitt namn, den heter Konto.

2. För att slå på översättningen klickar de på Välj språk. Där kan de sedan välja översättningsspråk, genom att scrolla eller söka bland språken och klicka på det språket de vill översätta sina uppgifter till.

Såhär använder du översättningsfunktionen

Inne i en övning så trycker eleverna på globen till höger för att aktivera översättningen.

I appen:

1. När du är inloggad i appen, tryck på ditt namn nere till höger på skärmen.

2. Tryck sedan på Välj språk under Översättningsspråk och välj det språk du vill översätta till.

Såhär använder du översättningsfunktionen

Inne i en övning så trycker eleverna på globen till höger för att aktivera översättningen.

Klart! 😄