Vanliga frågor
Schemalägga övning

Vill du skapa en övning till dina elever i förväg, som läggs ut precis den dag och tid du vill? Kika här!

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du slippa skapa upp övningen eller provet eleverna ska arbeta med när lektionen redan börjat och istället komma till lektionen förberedd? Eller är du kanske sjuk eller ska resa bort och vill att dina elever ska kunna arbeta i Magma ändå? Då kan du i Magma schemalägga övningar som delas ut till dina elever den tid och dag du bestämmer, såhär gör du!💡

• Börja med att Skapa en övning -> Klicka här för att se hur du gör det!

• När du skapar en övning är det i sista steget du väljer inställningar för övningen, gällande t.ex. vilka elever som ska ha tillgång till övningen, om elever ska få använda sig av facit, och det är då även här du kan schemalägga övningen!

• Här kan du välja vilken dag och tid övningen ska publiceras, och du väljer även vilken dag och tid övningen senare ska arkiveras.

• Börja med att klicka på fliken där det står Publicera nu nere i det högra hörnet, och ändra till Schemalägg.

• Välj sedan vilken dag och tid du vill att övningen ska publiceras, och när den ska arkiveras, genom att klicka på datumen och klockslagen.

• När du är nöjd med alla inställningar, klicka på Skapa.

• Övningar som du schemalägger hamnar under fliken Opublicerade övningar tills det är dags för dem att publiceras.

• När det är dags publiceras övningen och du kan då hitta den under dina Tillgängliga övningar.

• OBS! Om du skapat en övning i provläge kommer provet startas automatiskt när det publiceras. Det kommer däremot inte stoppas av sig själv, utan det måste du göra manuellt.

Tveka inte att höra av dig i chatten om du har frågor, funderingar eller feedback gällande funktionen!😄