Logga in med QR-kod

Låt dina elever logga in enkelt med QR-kod!

Ella avatar
Skrivet av Ella
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Undervisar du för elever som har svårigheter med att skriva och läsa? Vill du ge dina elever ett lätt sätt att logga in utan att behöva skriva in användarnamn och lösenord? Då kan du ge dina elever möjligheten att enkelt kunna logga in via sina egna unika QR-koder!😄

Aktivera QR-inloggningen

• Välj klassen och gå till fliken Elever.

• Gå till Inställningar.

• Slå på QR-inloggningen bredvid Logga in med QR-kod så att knappen flyttas till höger.

QR-koderna

• För att få fram QR-koderna, klicka på Skrivaren.

• Du kan då skriva ut eller ladda ner QR-koderna för att kunna dela ut dem till dina elever.

Logga in med QR-kod

• För att logga in med sin unika QR-kod öppnar eleven Magma på sin iPad eller dator.

• Därefter klickar eleverna på QR-kod nere till höger på inloggningssidan, riktar kameran mot sin QR-kod och loggas sedan in på sitt konto.

OBS! Eleverna kan fortfarande logga in med sitt användarnamn och lösenord.😊