Handleiding E-mail instellen voor Outlook

Wordt de mailbox voor het eerst aangemaakt in Outlook 2013/2016? Ga dan naar Stap 1.

Is de mailbox al een keer eerder aangemaakt in Outlook 2013/2016? Maak dan eerst een back-up van je bestaande mailbox, zie ook: Hoe maak ik een back-up van mijn email? (Outlook 2013/2016).

Heb je al een back-up gemaakt? Ga dan naar Stap 1.

Stap 1:

Zodra je in het programma Outlook bevindt, kies je in het menu voor:

Bestand > Info > Accountinstellingen

Stap 2:

In jouw accountinstellingen kies je voor de optie Nieuw.

Stap 3:

Selecteer vervolgens de optie 'Handmatige instelling of extra servertypen' en klik weer opĀ

Stap 4:

Selecteer optie 'POP of IMAP' en klik weer op Volgende.

Stap 5:

Je dient de volgende gegevens in te vullen.

Gebruikersgegevens:

Naam: jouw eigen Naam (bijvoorbeeld: Voornaam Achternaam | Bedrijfsnaam).

E-mailadres: het door jouw gekozen e-mailadres.

Servergegevens:

Type account: IMAP

Server voor inkomende e-mail: zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Server voor uitgaande e-mail: zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Aanmeldingsgegevens:

Gebruikersnaam: het door jouw gekozen e-mailadres.

Wachtwoord: het wachtwoord behorend bij dit e-mailadres.

Stap 6:

Ga naar 'Meer instellingen' en selecteer de tab 'Server voor uitgaande e-mail' en vink het vakje linksboven aan en ga door naar tab 'Geavanceerd'

Stap 7:

Vul de onderstaande poortnummers in:

Inkomende e-mail (IMAP): zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Uitgaande e-mail (SMTP): zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

En maak keuze voor versleutelde verbinding voor inkomende en uitgaande e-mail:

Gebruik het volgende type versteutelde verbinding: zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Klik daarna op 'OK'

Stap 8:

Klik nu op 'Volgende'

Stap 9:

Er wordt nu automatisch getest of de nieuwe mailaccount goed werkt. Indien bovenstaande stappen goed zijn uitgevoerd, zal de test succesvol zijn. Klik op 'Sluiten' en daarna op 'Voltooien'.

Als de mailbox die je net ingesteld hebt nog nooit eerder is gebruikt, dan is het instellen succes voltooid.

Als de mailbox opnieuw is ingesteld, ga dan door naar stap 10.

Stap 10:

Selecteer de oude mailbox en klik op 'Verwijderen'

Stap 11:

Selecteer de zojuist nieuw aangemaakte mailbox en klik op 'Wijzigen' en verwijder (1) en klik op 'OK'.