Stap 1:

Log in op jouw Gmail en ga naar instellingen.

Stap 2:

Ga naar 'Accounts en import' en klik op ’Een e-mailaccount toevoegen waarvan je eigenaar bent’

Stap 3:

Vul het emailadres is en klik op ’Volgende’

Stap 4:

Kies optie E-mail importeren uit mijn andere account (POP3).

Stap 5:

Vul de volgende velden:

Gebruikersnaam: het door jou gekozen e-mailadres.

Wachtwoord: het wachtwoord behorend bij dit e-mailadres.

POP-server: de inkomende mailserver zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen

Poort: 110 (anders dan door ons opgegeven)

En vink alleen het bovenste vakje aan onder de invulvelden en klik daarna op ’Account toevoegen’.

Stap 6:

Je krijgt nu een pop-up te zien. Kies voor ’Nooit’.

Stap 7:

Kies nu de optie dat je met deze mail ook wilt verzenden en klik op ’Volgende’.

Stap 8:

Vul nu jouw afzendernaam in (dit is wat ontvangers van jouw mails zullen zien als afzender). Bijvoorbeeld: Voornaam Achternaam | Bedrijfsnaam

Klik nu op ’Volgende Stap’.

Stap 9:

Vul nu de volgende gegevens in:

SMTP-server: de inkomende mailserver zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Poort: zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Gebruikersnaam: het door jou gekozen e-mailadres.

Wachtwoord: het wachtwoord behorend bij dit e-mailadres.

Kies 'beveiligde verbinding via SSL' indien SSL: aan is opgegeven in de verstuurde mailinstellingen. Anders kies 'beveiligde verbinding via TLS'.

Klik nu op ’Account toevoegen’.

Stap 10:

Je moet nu een controlegetal invullen. Deze zal te vinden zijn in jouw inbox van je Gmail (soms kan het een aantal seconden duren voordat deze mail binnenkomt)

Stap 11:

Noteer de bevestigingscode en ga terug naar het instellen van de mail, vul het getal in en klik op ’Controleren’.

Je hebt nu succesvol jouw mail toegevoegd aan Gmail.