Open de applicatie Thunderbird. Stap 1 en stap 2 zijn alleen van toepassing als je Thunderbird voor eerst gebruikt. Maak je al gebruik van Thunderbird ga dan direct naar stap 3.

Stap 1:

Vink onderste vakje uit en klik op ’Als standaard instellen’.

Stap 2:

Klik op ’Ik denk dat ik mijn account later configureer’.

Stap 3:

Ga naar ’Accountinstellingen’.

Stap 4:

Klik op ’Accountacties’ en kies voor ’E-mailaccount toevoegen’

Stap 5:

Vul de volgende velden in en klik daarna op ’Doorgaan’:

Naam: vul hier je naam bijvoorbeeld Voornaam Achternaam | Bedrijfsnaam

E-mailadres: vul hier het jou gekozen e-mailadres in.

vul hier het wachtwoord behorende bij dit e-mailadres.

Stap 6:

Klik nu op ’Handmatige configuratie’.

Stap 7:

Vul bij het veld serverhostnaam voor Inkomend: de inkomende mailserver zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Vul bij het veld serverhostnaam voor Uitgaand: de uitgaande mailserver zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Vul bij gebruikersnaam voor zowel inkomend als uitgaand in: het door jou gekozen e-mailadres.

Kies bij SSL zowel voor inkomend als uitgaand: zoals opgegeven in de verstuurde mailinstellingen.

Kies bij authenticatie voor zowel inkomend als uitgaand de optie: Normaal wachtwoord

Klik hierna op ’Gereed’.

Stap 8:

Deze stap is alleen van toepassing als zoals opgegeven er bij versleuteling de optie 'Geen' is geselecteerd.

Je krijgt nu een risicomelding. Vink het veld ’Ik begrijp de risico's’ aan en klik op gereed.

Stap 9:

Klik nu ‘Ok’. Je hebt nu succesvol de jouw mailaccount ingesteld op Thunderbird.

Heeft u het antwoord gevonden?